Uzunköprü Borsası Araştırma Laboratuvarına Kavuştu

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2015 Küçük Ölçekli Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Uzunköprü Ticaret Borsası (UZTB) tarafından hazırlanan Ürün Araştırma Laboratuvarı ve Mobil Ürün Satış Programı’nın açılışı yapıldı.

Uzunköprü Borsası Araştırma Laboratuvarına Kavuştu
Uzunköprü Ticaret Borsası’nda yapılan açılışa Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan, Uzunköprü Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Gür, borsa üyeleri ve davetliler katıldı.

Programın açılışında Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin birer konuşma yaptılar. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin konuşmasında, bugün açılan ürün araştırma laboratuvarı ile bölgedeki büyük bir eksiğin kapatıldığına vurgu yaptı. Şahin şunları söyledi:

”Borsaların donanımı ve personel kalitesi arttıkça gücü de artar. Bugün Trakya Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği Araştırma Laboratuvarı’nın açılışını yapıyoruz. Bu laboratuvar Uzunköprü Borsası’nın işlem hızını ve mal alım kapasitesini artıracak, ürün kalitesinin üst düzeye ulaşmasında önemli rol oynayacaktır. Kurumumuz Trakya’nın üretim altyapısına destek verirken bölgemizde üretilen ürünlerin tanıtımında da görev almaktadır. Son olarak geçen hafta Antalya’da yapılan YÖREX Fuarı’nda Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli olarak bir stantta yer aldık. Firmalarımız oldukça başarılı bir fuar geçirdi ve yeni satış ve ortaklık bağlantıları kurdular. Siz üretirken bizler de sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Bu projenin hazırlanmasından tamamlanmasına emeği geçen herkesi kutluyor, projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Toplam 569 bin 522 TL’ye mal olan proje ile UZTB Ürün Araştırma Laboratuvarı 35 metrekarelik bir alandan 135 metrekareye çıkarılarak yenilendi, modern ölçüm cihazları ve barkod sistemi ile kapasitesi artırıldı ve laboratuvar personelinin ISO/IEC 17025 akreditasyon eğitimleri ile teknik kapasiteleri geliştirildi. Ayrıca Araştırma Laboratuvarı için ISO 17025 laboratuvar akreditasyon sertifikasına başvurularak, laboratuvarın AB standartlarında bir ürün tahlil laboratuvarı haline gelmesi için adım atıldı. Proje kapsamında üyeler için oluşturulan mobil ürün satış programı ile de borsadan ürün almak isteyen kişilerin ulaşabilecekleri mobil satış ağı oluşturularak ve borsanın satış potansiyeli yüzde 20 artırıldı.

Toplam 18 ay süren projenin 369 bin 770 TL’si yüzde 64,92 Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.
Kaynak: İHA