Uyku Uzmanları Antalya'da Buluşacak

TUTD'un yarın başlayacak 17'nci Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi'nde 'uyku bozuklukları' tartışılacak.

Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) tarafından düzenlenen 17'nci Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi, yarın Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde başlayacak.

6 Kasım Pazar gününe kadar sürecek kongre ile eş zamanlı olarak 4'üncü Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi de gerçekleştirilecek ve 7'nci Uyku Tıbbı Teknisyenliği Sertifikasyon Kursu da verilecek.

TUTD Başkanı Prof. Dr. Oya İtil, kongre ile ilgili yaptığı açıklamada, kongre boyunca yurt içinden davetli konuşmacıların deneyimlerini paylaşacağını ve uyku tıbbını derinlemesine inceleyeceklerini bildirdi.

17'nci Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi'nde, alanında uzmanlıklarıyla tanınan çok sayıda öğretim üyesi ve hekimin katılacağı 11 panel düzenleneceğini belirten İtil, şu bilgileri verdi:

'Ayrıca sözlü bildirilerin de sunulacağı kongredeki bilimsel sunumlar arasında, uyku sağlığında kamuoyunda da bilinen genel başlıkların yanı sıra depresyon ve uyku, vardiyalı çalışma ve uyku, trafik kazaları ve uyku, maluliyet değerlendirmesi, sürücü belgesi alma kriterlerinde uyku, migrenli annelerin çocuklarında uyku bozukluğu, uykunun sirkadyen ritmi, sirkadyen saat ve uykunun düzenlenmesinde kronobiyolojik modeller gibi ilgi çekici başlıklar da yer alıyor.'
Kaynak: AA