Ukrayna, Kamu Hizmeti Alanında Dünyaya Entegre Oluyor

Ukrayna’da tüm devlet kademelerinde yer alacak bürokratları yetiştiren Ukrayna Cumhurbaşkanlığına bağlı Kamu Yönetimi Akademisinde dijital kütüphane, TİKA tarafından kuruldu.

Ukrayna, Kamu Hizmeti Alanında Dünyaya Entegre Oluyor
Dijital kütüphanenin resmi açılışı, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı (BADA) Dr. Mahmut Çevik’in Ukrayna ziyareti kapsamında gerçekleştirildi.

Açılış törenine ayrıca TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat ve T.C. Kiev Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Özgün Talu katıldı.

Törende, Kamu Yönetimi Akademisi Birinci Başkan Yardımcısı Anatoliy Savkov, “2014 yılında TİKA ile Akademimiz arasında işbirliğine ilişkin İyi Niyet Protokolü imzalandı. Bu Protokol kapsamında yürütülen işbirliğimizin ilk somut örneği, 2015 yılında temin ettiğiniz görüntülü konferans donanımı oldu. Bu donanım sayesinde Kiev’de bulunan Akademimizin merkez binası ile Bölgesel Temsilciliklerimiz arasında sanal bir köprü kuruldu. Bu sene ise yapılan destek modern donanım, dijital kütüphanenin altyapısını oluşturdu. Akademimize sağladığı desteklerden ötürü TİKA’ya müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

BADA Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik ise konuşması sırasında şunları kaydetti:

“Ukrayna’nın 2020 hedefleri doğrultusunda, kalkınma çabalarına her alanda katkı sağlamaya istekliyiz. Kalkınma denilince 3 parametreyi temel alıyoruz. Bunlar niyet, bilgi ve tecrübedir. Bu üç parametreyi Ukrayna’daki tüm proje ortaklarımızda görüyor ve bu işbirliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Dijital kütüphane aracılığı ile uluslararası seviyede bilgiye erişim ihtiyacının tespit edilmesi niyetinizi gösteriyor. Bilgi ve tecrübe ile siz bu niyetinizi gerçeğe dönüştürüyoruz."
Kaynak: İHA