Türkiye Finans'a Yeni Genel Müdür

Türkiye Finans Katılım Bankası'nın (TFKB) yeni genel müdürü Wael Abdulaziz Raies oldu.

Banka açıklamasına göre, TFKB'de genel müdürlük görevine 1 Kasım 2016 itibarıyla Wael Abdulaziz Raies getirildi. Raies, 2002 yılından beri TFKB'nin hakim ortağı The National Commercial Bank'ta (NCB) çeşitli pozisyonlarda çalıştı.

King Fahd University of Petroleum and Minerals'in Elektrik Mühendisliği bölümünden 1996 yılında mezun olan Raies, 2004'te King Saud Üniversitesinde İşletme yüksek lisansını tamamladı. Raies, kariyerine 1996 yılında Schlumberger Wireline & Testing'de (Petrol Hizmetleri) farklı lokasyonlarda görevli saha mühendisi olarak başlayıp, aynı şirkette Katar bölgesinde kara lokasyonlarından sorumlu mühendis pozisyonuna yükseldi.

Bankacılık kariyerine 1999 yılında Citibank iştiraklerinden Saudi American Bank'ın Ticari Bankacılık bölümünde başlayan Raies, 2002 yılında NCB'ye Kurumsal Bankacılık Kıdemli Müdürü olarak katıldı. Raies, 2008 yılında Merkez Bölge, 2010 yılında ise Doğu Bölge Ticari Bankacılık bölümlerini yönetti, 2013 yılında ise ülke genelinde Ticari Bankacılık Bölümünün yöneticisi olmak üzere genel müdürlüğe geçti. Haziran 2013'te kısa bir süreliğine Finans Yeniden Yapılandırma Bölümünü yöneten Raies, ISEAD, Darden ve Harvard Business School gibi okulların mühendislik, bankacılık ve liderlik alanlarında özel eğitimlere katıldı.

Raies, bundan sonraki görevine Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü olarak devam edecek.

Kaynak: AA