Tarsus'ta Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Desteği Tanıtıldı

İçel'in Tarsus ilçesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği programları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarsus İlçe Müdürlüğü, Tarsus Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası İçel Şubesi tarafından borsa toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, genç girişimciler yoğun ilgi gösterdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Tarsus'un Türkiye'nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğunu belirterek, 'İlçede 1 milyon dekar alanın üzerinde tarım yapılıyor ve Tarsus, bölge tarımı alanında Adana ve İçel'in tarım ürünleri potansiyelinin yüzde 30'unu karşılıyor.' dedi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya da Tarsus'ta tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi.

Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi noktasında bakanlığın tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verdiğine dikkat çeken Kaya, 'Tarsus'un ürettiği ürünlerin tarıma dayalı sanayide işlenerek markalarını yaratması gerekiyor. Biz borsa olarak Tarsus'umuzda halkın refah düzeyinin yükselmesi, yaşam kalitesinin artması konusunda var gücümüzle mücadele ediyoruz.' diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası İçel Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu ise bakanlığın milli tarım politikası konusunda çok ciddi adımlar attığını, bunun yanı sıra tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 oranında hibe desteği verdiğini belirtti.

Tarsus'ta çok çeşitli ürünlerin yetiştirilmesine rağmen ürün çeşitliliği konusunda planlama yapılmadığını aktaran Karaoğlu, 'Bizim amacımız sadece yüksek rekolte elde etmek değil, yüksek rekolteyle birlikte daha kaliteli ve ihracata en uygun şekilde ürün yetiştirilmesi. Bizler şube olarak bu bilinç doğrultusunda çaba gösteriyoruz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hibe desteği hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA