Şamil Tayyar'dan 'Cumhuriyet' yorumu

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar "Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon hukuken doğru, strateji olarak yanlış." dedi.

Şamil Tayyar'dan 'Cumhuriyet' yorumu
Şamil Tayyar'dan 'Cumhuriyet' yorumu
Beyaz Tv'de Murat Erçin'in sunduğu Son Söz programında Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon gündeme geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nin ihanet şebekesi gibi çalıştığını söyleyen Tayyar, gazeteye yapılan operasyonun hukuken doğru, stratejik olarak yanlış olduğunu belirtti.

'İhanet şebekesi gibi çalışan hiçbir yayın politikası gazetecilik faaliyeti bağlamında değerlendirilemez.' diyen Tayyar dünyanın hiç bir yerinde terör örgütlerinin yayın organı olmadığını ifade etti.

FETÖ'YE DESTEK VEREN HERKESTEN HESAP SORULMALI


FETÖ'ye terörize olduğu andan itibaren destek veren herkesten hesap sorulması gerektiğinin altını çizen Şamil Tayyar ' Soruşturma kapsamında FETÖ'ye bağlı şirketlerin Cumhuriyet'e kaynak aktarıp aktarmadığı da incelenecek.' dedi.

TERÖR SEVİCİLİĞİ YAPIYORLAR


Tayyar sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Cumhuriyet gazetesi 'Kandil'de sigara izmaritlerini bile yere atmıyorlar' diye haber yaptı, bu haber değil terör seviciliğidir. Terör örgütünün elebaşıyla röportaj yapmak gazetecilik faaliyeti değildir.

HUKUKEN DOĞRU, STRATEJİK OLARAK YANLIŞ


FETÖ ve PKK'nın Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon üzerinden kendilerini aklamaları için zemin oluşmasını istemem. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon hukuken doğru, strateji olarak yanlış.