Prof. Şimşirgil Kartepelilerle Buluştu

Kartepe Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i, “Geçmişten Günümüze Darbelerin Tarihi” konulu konferans ile Kartepelilerle buluşturdu.

Prof. Şimşirgil Kartepelilerle Buluştu
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Geçmişten Günümüze Darbelerin Geçmişi” konferansına Kartepelilerin ilgisi yoğun oldu. Konferansa Başkan Üzülmez ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Yılmaz, Murat Sabri Çakır ve Mehmet Filiz, Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Kadın Kolları, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları, koordinatörler, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve Kartepeli vatandaşlar katılarak, günümüzle harmanlanmış darbeler tarihini büyük bir dikkatle dinlediler.

Konferansta 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine değinen Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil; “15 Temmuz darbesi, aynen Abdulhamit Han’ın tahttan indirilişi gibi bir ülkenin yok edilmesi çabasıdır. Şunu net bir şekilde ifade edeyim, bu işgal başarılı olsaydı bu gün Türkiye Cumhuriyeti yoktu. Eğer o darbe başarılı olsaydı, Güneydoğu PKK/PYD’ye verilmişti. Orta Anadolu’da en az 5 milyon insan ölmüştü. Boğazdan ötesi FETÖ’ye verilmişti, o da oraya ’Halife’ sıfatı ile gelmişti. Fakat Müslümanların değil Papa’nın Halifesi olarak gelmişti. Şunu unutmayın ki uyuduğumuz gün bir daha uyanamayız. Bu milletin asırlardır düşmanı olan adamlar var. Ve bu milletin ecdadı bunu bildiği için su uyur düşman uyumaz diye bizi uyarmış” dedi.

Konferansın ardından kısa bir konuşma yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez; “Burada bizimle olarak geçmişimizi bize hatırlattığınız için ve 15 Temmuz’da yaşanan o hain darbe girişimi ile ilgili olayın perde arkasını araladığınız için çok teşekkür ediyorum. FETÖ, PKK vb terör örgütlerinin yüreğimizde açtığı yaralar çok tazedir. Gaflete kapılamamak için de bu tazeliği korumalı ve geleceğimize bu yaşananları unutmadan şekil vermeliyiz. Aziz şehitlerimiz bizim milletimizin güç ve şeref kaynağıdır. Bu vesile ile tarihin altın sayfalarında yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Osmanlı’nın, Türkler’in Anadoluya ayak basışından itibaren bütün Şehitlerimizi ve 15 Temmuz Şehitlerimizi büyük bir minnet ve rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA