Niğde'ye Modern Kavşak Yapıldı

Niğde Belediyesi peyzaj çalışmalarıyla şehrin çehresini değiştirmeye, şehre estetik bir görünüm kazandırmaya devam ediyor. Lale figürünün üzerine Türk Bayraklarının resmedildiği Derbent Kavşağı’ndaki objenin etrafına 12 çeşitten oluşan yaklaşık 25 bin çiçek ve süs bitkisi ekildi.

Niğde'ye Modern Kavşak Yapıldı
Niğde Belediyesi kenti geleceğe taşıyacak projelere imza atarken bir yandan da güzel bir görünüm için kavşaklarda ve yol kenarlarında peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Derbent Kavşağı’nda yaptığı peyzaj çalışmasıyla şehrin yeni bir görünüme kavuşmasını sağlandı.

Derbent Kavşağı’na Yaklaşık 25 Bin Çiçek

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Derbent Kavşağı’nda 25 bine yakın çiçek ve süs bitkisi ekimi gerçekleştirdi. Derbent Kavşağına ekibin ve aralarında Mavi servi, leylandi, berberis, ligustrum, taflan, büyük ilex, top mazı, büyük şimşir, sarmaşık, kare şimşir ve lavantanın da bulunduğu 12 çeşit çiçek kavşağa güzel bir görünüm kazandırdı.

Derbent Kavşağı’ndaki peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan "Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız kadar peyzaj çalışmaları, şehrin estetiği de o kadar önemli bizim için. Derbent Kavşağı’ndaki çalışmalarla caddemiz daha farklı bir görünüme kavuştu. Niğde’mizin daha estetik bir görünüme kavuşması için burada başlattığımız çalışmayı şehir genelinde de devam ettireceğiz. Amacımız Niğde’nin daha yaşanabilir, daha modern, daha yeşil olması" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA