Milletvekili Koçer 'Körfez İşbirliği Konseyi İş Ve Yatırım Forumu' Na Katıldı.

Gaziantep Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen "Körfez İşbirliği Konseyi İş ve Yatırım Forumu" na katıldı.

Milletvekili Koçer 'Körfez İşbirliği Konseyi İş Ve Yatırım Forumu' Na Katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin himayesinde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile işadamları heyeti başkanlığında yapılan forumda; Körfez İşbirliği Konseyi Üyesi olan Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Oman ve Suudi Arabistan’dan 300 firma ve bu ülkelerde faaliyet gösteren Türk firmaları ile Türkiye’den gelen 200’e yakın iş adamı bulunuyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer, Körfez ülkeleriyle işbirliği imkanlarının tartışılacağı "İş ve Yatırım Forumu" nun 600 katılımcıyla gerçekleştiğini ve Türkiye ile Körfez ülkelerinin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi, iletişim kanallarının güçlendirilmesi, ticaret hacminin artırılması ve yeni yatırım ve finans imkanlarının tespit edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Milletvekili Koçer yaptığı açıklamada, "Türkiye ile KİK ülkeleri arasındaki ticaret hacmi 16 milyar dolara, KİK ülkelerinde Türkiye’nin inşaat projelerindeki hacmi de 40 milyar dolara ulaştı. Ekonomi alanında tüm dünyada yaşanan zorlukların üstesinden gelinmesi için ülkeler arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanması şart. Güçlü stratejik ortaklıların kurulması tüm tarafların yararına olacaktır. KİK ülkeleri ile Türkiye arasındaki doğrudan yatırım hacmi 3 milyar dolar civarında. Türkiye’nin 3. Köprü, Marmaray, 3. Havalimanı gibi yaptığı ve yapmayı planladığı dev projeleri var. Yatırım yapmak isteyen Körfez ülkelerindeki yatırımcılara, Türkiye’deki bu fırsatları değerlendirmeleri çağrısında bulunduk. Karşılık bulacağına ve Türkiye ile KiK ülkeleri arasındaki ticaret hacminin çok daha yukarılara çıkacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA