Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye'nin, Moritanya ve Uganda ile imzaladığı işbirliği anlaşması ve İran ile imzaladığı mutabakat zaptı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin, Moritanya ve Uganda ile imzaladığı çeşitli alanlarda işbirliğine ilişkin anlaşmalar ve İran ile imzaladığı kültür varlıklarının korunmasına ilişkin mutabakat zaptı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nuakşot'ta 6 Nisan 2016'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moritanya İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşması' uyarınca Türkiye ve Moritanya, doğal kaynakların korunması, çölleşme ve kuraklıkla mücadele, erozyon kontrolü, mevcut ormanların korunması ve rehabilitasyonu için, bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımı ile işbirliği yapacak.

Kampala'da 1 Haziran 2016'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Uganda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması' ile iki ülke, turizm alanında işbirliğini teşvik edecek ve geliştirecek.

Ankara'da 16 Nisan 2016'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültür Varlığının Yasa Dışı İthali ve İhracının, Transitinin ve Mülkiyet Transferinin Yasaklanması ve Önlenmesine İlişkin Mutabakat Zaptı', onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Türkiye ve İran, kültür varlıklarının yasa dışı ticaretiyle mücadelede işbirliği yapacak

Kaynak: AA