Kuveyt'te Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi.

Resepsiyona, Kuveyt'in eski Başbakanı Şeyh Muhammed el Nasır el Sabah, Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve Petrol Bakanı Vekili Enes Halid el Salih ve eski Adalet Bakanı Cemal Şehab'ın yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon şefi katıldı.

Resepsiyon sırasında konuşma yapan Büyükelçi Murat Tamer, Kuveyt'te görev yaptığı 3,5 yıl zarfında beş kere Devlet Başkanı seviyesinde karşılıklı üst düzey ziyaret gerçekleştirildiğini, Emir Şeyh Sabah'ın sadece bu yıl uluslararası organizasyonlar vesilesiyle iki kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini ayrıca Meclis Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı seviyelerinde karşılıklı ziyaretlerin yapıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir es-Sabah'ın liderliklerinde iki ülke ilişkilerinin büyük ilerleme kaydettiğini belirten Tamer, Türk müteahhitlik sektörünün son 3 yılda Kuveyt'te yaklaşık 7 milyar dolarlık proje üstlendiğini söyledi.

Tamer, Limak firmasının Kuveyt'teki havalimanını, proje süresinden önce tamamlayacağını ve temel atma töreninin genel seçimlerin hemen ardından gerçekleştirileceğini kaydetti.

Büyükelçi Tamer, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Kaynak: AA