Korkut Özal'ın Ölümü Hemşehrilerini Yasa Boğdu

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşi, eski bakanlardan Korkut Özal, bu sabaha karşı İstanbul’daki evinde vefat etti. Özal’ın cenazesi, 4 Kasım Cuma günü İstanbul’da toprağa verilecek.

Korkut Özal'ın Ölümü Hemşehrilerini Yasa Boğdu
Korkut Özal’ın ölümü memleketi Malatya’da hemşehrilerini yasa boğdu. Müze, hastane, bulvar, cami gibi yerlerine adı verilen ve memleketinde çok sevilen ağabey Turgut Özal’ın hayattaki son kardeşi Korkut Özal’ın vefat haberi Malatya’da üzüntüyle karşılandı.

“Tüm Malatyalı hemşehrilerimizin başı sağ olsun”

Özal’ın ölümüyle ilgili bir açıklama yapan Orta Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç yaptığı açıklamada, “Korkut Özal’ın ölüm haberini büyük bir üzüntüyle aldık. Tüm Malatya’nın başı sağ olsun” dedi.

Özal kardeşlerden hayatta kalan tek isim olan Korkut Özal’ın da ağabeyi gibi büyük bir devlet adamı olduğunu kaydeden Kılıç, “Vefat haberini üzüntüyle karşıladık. Türkiye’nin yetiştirdiği büyük devlet adamı Turgut Özal’ın kardeşi olan Korkut Özal ağabeyinin izinde giden, önemli bir isimdi. Tüm Malatyalı hemşehrilerimizin başı sağ olsun. Önemli bir değerimizi kaybettik. Özalların isimleri Malatya’da her zaman yaşatılmalı. Yetkililerimizin bu konuya gereken hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır” diye konuştu.

Korkut Özal kimdir

1929 yılında Malatya’da doğan Korkut Özal, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden 1951 yılında inşaat yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

Özal, 1951-1961 tarihlerinde Devlet Su İşlerinde (DSİ) Malatya Şube Baş Mühendisi, Elazığ Bölge Müdürü ve Genel Müdürlük İşletme Dairesi Reisi olarak çalıştı. Özal, 1956-1957 yıllarında ABD’de su kaynakları sistem planlaması ve yeraltı suları konularında uzmanlık eğitimi aldı.

Türkiye’ye döndükten sonra ODTÜ’de öğretim üyeliği görevinde bulunan Özal’a 1965’te profesör unvanı verildi.

Özal, Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.
Kaynak: İHA