İsrail Filistinlilere Ait Apartmanı Yıktı

İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere ait inşaat halindeki bir apartmanı 'ruhsatsız olduğu' gerekçesiyle yıktığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan mülk sahibi Muhammed Süleyman, sabah saatlerinde İsrail polisi eşliğinde gelen Kudüs Belediyesi ekiplerinin inşaat halindeki dört dairelik apartmanı yıktığını söyledi.

Apartmanın inşa edildiği arazinin kendilerine ait olduğunu kaydeden Süleyman, 'Belediyenin profesyonelce davranmasını ve apartmana ruhsat vermesini beklerdik.' dedi.

Belediye mahkemesinin bugün bina hakkında karar vermek için toplanacağına işaret eden Süleyman, ekiplerin bu kararı beklemeden ve kendisini ya da avukatını dinlemeden yıkım işlemini gerçekleştirmesine tepki gösterdi.

Süleyman, yıkımın İsrail'in Doğu Kudüs'ü Filistinlilerden arındırma planının bir parçası olduğunu vurgulayarak, 'Çevremizdeki Yahudi yerleşim yerlerinin her gün arttığını görüyoruz. Buna karşılık, Filistinliler konut sıkıntısı nedeniyle burayı terk etmek zorunda kalıyor.' diye konuştu.

Apartmanı yıkılan Süleyman, 'Açıkça görülüyor ki ruhsat işlemini ırkçı ilkeler belirliyor. Yahudi yerleşimciler ruhsat alabiliyor, Filistinliler ise çöp kutusuna atılıyor.' ifadelerini kullandı.

Uluslararası insan hakları kuruluşları, Kudüs'teki İsrail belediyesinin Filistinlilere çok az inşaat ruhsatı verdiğini, buna karşılık Yahudi yerleşimcilerin rahatlıkla ruhsat alabildiğine dikkati çekiyor.

Kaynak: AA