HKÜ'de Bilgi Okur-Yazarlığı Eğitimleri Başlıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mütercim Asım Kütüphanesi Müdürlüğü “HKÜ Kütüphane Akademi” projesi kapsamında “Bilgi Okuryazarlığı” eğitim seminerleri başlattı.

HKÜ'de Bilgi Okur-Yazarlığı Eğitimleri Başlıyor
“Öğrenmeyi öğrenirsen yaşam boyu öğrenirsin” sloganı ile başlatılan seminerler HKÜ mensubu lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyenlere yönelik düzenlendiği belirtildi.

HKÜ Kütüphane Müdürü Mustafa Cesur projenin amacını, “Bilindiği üzere öğrenmeyi öğrenme ve bilgi okur yazarlığı yaşamış olduğumuz bilgi çağında başarının ve yaşam boyu öğrenmenin anahtarıdır. Ayrıca, günümüzde inovasyonun, değişimin sürekliliği ve hızı, eğitim kurumlarında kazandırılan bilgi ve becerilerin zaman içinde yetersiz kalmasına neden olmaktadır. Bu hızlı değişimle başa çıkabilmenin en iyi yolu ise öğrenmeyi öğrenmiş, yaşam boyu öğrenen, bilgi okuryazarı bireyler yetiştirmekle mümkündür” diye açıkladı.

Seminerlerde bilgi okuryazarlığı, akademik bilgiye erişim, e-veritabanlarını etkin kullanma, etkili sunum hazırlama teknikleri, öğrenim teknolojilerini etkin kullanma, video hazırlama programları ile öğretim materyalleri oluşturma, intihal tespitinde yeni teknoloji kullanımı, kişisel blog ve web sitesi ile öğretim materyallerini web üzerinden yayınlama, Google servislerini etkin kullanma, web 2.0 ve web 3.0 uygulamalarının eğitim-öğretimde kullanımı, akademik sosyal ağlar ve kullanımı, on-line ofis programları ve etkin kullanımı, sosyal medya araçlarının eğitim-öğretimde kullanımı, açık ders materyalleri ile yaşam boyu eğitim başlıklı konularda devamlı ve düzenli olarak eğitimler düzenleneceği ve eğitimlerin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA