GTB'den Kişisel Gelişim Eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), meclis üyeleri ve personellerine yönelik “ Kişisel Gelişim” eğitimi düzenledi.

GTB'den Kişisel Gelişim Eğitimi
Gaziantep Ticaret Borsası, TOBB Oda/borsa akreditasyon sistemi çerçevesinde gerçekleştirdiği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hanifi Murat Mutlu tarafından verilen ‘Kişisel Gelişim ‘ eğitimi meclis üyeleri ve personellere yönelik iki farklı oturumda düzenlendi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen eğitimde, Doç. Dr. Hanifi Murat Mutlu, ‘Kişisel gelişim, etkili iletişim, temel etkili iletişim kurma yolları, çatışma, mobbing ve stres ‘ konularında açıklamalarda bulundu.

Kişisel gelişimin öneminin her geçen gün arttığını ve artık dünyada kişisel gelişim ürünlerinin önemli bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mutlu, bu pazarın küresel ölçekte 11 milyar doları bulduğunu ifade etti.

Sektörün her yıl yüzde 5’lik bir büyüme kat ettiğini kaydeden Mutlu, “Türkiye’de geçtiğimiz yıl 384 milyon kitap basıldı, bu kitapların 280 milyonu akademik yayınlar ve ders kitapları. Genel kategoride yer alan yaklaşık 100 milyon kitabın ise yaklaşık 20 milyonunu kişisel gelişim kitapları oluşturuyor. Türkiye kitap pazarının cirosu 400 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor, bu cirodan 25 milyon dolarlık payı ise kişisel gelişim kitapları alıyor” dedi.

Kişisel gelişim ürünlerine gösterilen yoğun ilginin nedenini ise Amerika’da yapılan bir araştırma sonucu ile açıklayan Mutlu, yapılan araştırmaya göre bu ürünlerden faydalanan çalışanların amaç belirlemede daha akıllıca davrandıklarını ve daha düşük düzeyde stres yaşadıklarını belirttiklerini söyledi.



Kişisel gelişimin en temel noktasının kişinin kendini tanıması olduğunu vurgulayan Mutlu, “Kişisel gelişim; hedeflerimize ulaşmada bizi motive eden birçok teknik ve strateji içeren süreçtir. Başkalarıyla iyi ilişkiler kurmada adımlar atmaktır ve içimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni düşünce, yargı ve inanç kalıplarını benimsemektir” ifadelerinde bulundu.

Kişisel gelişimin faydalarına da değinen Mutlu, ‘’Ben, dediğinizde gerçekten kendinizden bahsetmiş ve bu sayede özel yaşamınızda mutlu, iş yaşamınızda daha başarılı olursunuz. Eksik ve yanlış olduğunu düşündüğünüz yönlerinizin sizin hayattaki en büyük gücünüz olabileceğini fark edersiniz. Kişisel özelliklerinizi doğru yerde ve zamanda kullanmayı öğrenirsiniz. Kişisel başarınız ve mutluluğunuz için neye ihtiyacınız olduğunu tanımlarsınız. İş hayatında çok önemli olan etkili iletişim, zaman yönetimi, sorun çözme becerisi, beden dili ve isteklendirme konularında haklı bir başarıya sahip olursunuz” diye konuştu

Doç. Dr. Mutlu, eğitimde ayrıca iletişim, çatışma, mobbing ve stres konularında da bilgiler verdi.
Kaynak: İHA