Görmeyen Gözüne 35 Yıl Sonra Kavuştu

Denizli'de 1981 yılında tarlada çalıştığı sırada diken batması sonucu tek gözü kör olan 78 yaşındaki Yılmaz, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Denizli'de 35 yıl önce tarlada çalıştığı sırada diken batması sonucu tek gözü kör olan Ali Rıza Yılmaz, ameliyatla sağlığına kavuştu.

78 yaşındaki Yılmaz, sağ gözündeki görme kaybı nedeniyle Servergazi Devlet Hastanesine başvurdu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Toprak tarafından yapılan muayene ve tetkiklerden sonra sağ gözünde katarakt oluştuğu belirlenen Yılmaz'ın, sol gözünün de 35 yıl önce tarlada çalışırken diken batması nedeniyle görmediği tespit edildi.

Hastanenin göz kliniğinde yapılan operasyonla Yılmaz, eski sağlığına kavuştu.

Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, muayenede Yılmaz'ın sağ gözünün yüzde 10 düzeyinde gördüğünü, sol gözünün ise sadece ışığı algıladığının tespit edildiğini söyledi.

Yılmaz'ın 35 yıldır sol gözünün görmediğini, gittiği hekimlerin de görmesinin mümkün olmayacağını kendisine söylediğini anlatan Toprak, şunları dile getirdi:

'Yaptığım muayenede sağ gözde katarakt ve yaşa bağlı sinir değişiklikleri mevcutken, sol gözde lens kapsülünün parçalanmış olduğunu, sert, parçalı katarakt ile yaygın yapışıklıklar olduğunu gördüm. Solda görme tamamen kapalıydı ve gözün sinir tabakası görülemiyordu. Sol gözüne yapılan ultrasonografide sinir tabakasının yapışık olduğunu, ameliyatla bunu açabileceğimizi söyledim, hastamız kabul etti.'

Toprak, ameliyatla gözdeki yapışıklıkların ve görme aksının dikkatli şekilde açıldığını, katarakt parçalarının uzaklaştırıldığını ve suni göz içi lensi yerleştirildiğini belirterek, 'Ameliyat yarım saat kadar sürdü. Ameliyat sonrası ilaçlarımıza başladık. Hastamızın sol gözünün görme düzeyi 3 aylık süre sonunda şu anda yüzde 70-80 civarında. Sağ gözünde katarakt var ama onun tedavisini sonra olmak istiyor. 35 yıldır görmeyen bir göze, ümidini yitirmiş bir göze elimizden geleni yaptık.' ifadelerini kullandı.

Yılmaz da 'Tırpanla ot biçerken gözüme diken çaptı, o zamandan beri hiç göremiyordum. Şimdi maşallah çok güzel görüyorum. Allah razı olsun doktur beyden. Bana 'Bundan ümidini kes, bir daha göremezsin' dediler.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA