CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

'Bu ülke, KHK'lara sığmayacak kadar büyük, anlamlıdır. KHK'lar er geç bitecektir'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 'Bu ülke KHK'lara sığmayacak kadar büyük, anlamlıdır. KHK'lar er geç bitecektir.' dedi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik saldırıyı ve Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu kınadı.

Türkiye'nin, 'tek adam diktatörlüğüne hızla sürüklenmekte olduğunu' ileri süren Sarıbal, Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kafalarındaki sistemi yaratmaya çalıştığını bildirdi.

'Bu ülke KHK'lara sığmayacak kadar büyük, anlamlıdır. KHK'lar er geç bitecektir.' diyen Sarıbal, şöyle devam etti:

'674 sayılı KHK'nın 49. maddesi ile bütün ÖYP'li araştırma görevlileri, 2547 sayılı Kanunun 33/a maddesinden 50/d maddesi kapsamına geçirilmiştir. Böylelikle yaklaşık 15 bin bilim insanının iş güvenceleri, kadroları ellerinden alınmıştır.'

Sarıbal, 15 bin insanın artık iş güvencesinin olmadığını iddia ederek, 'Devlet bunlar için para, zaman, bilgi harcadı. Beyin göçü dediğimiz anlayış hızla gerçekleşecek. Bir gecede iş güvencesi alınan insanlar kendilerine hak görülen bu anlayıştan oldukça rahatsız olacaklar. Bu bilim insanları ne yazık ki artık bilimin dışına itilmiş olacaklar.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA