Burhaniye'de Bin 418 Konut Yapılacak

Burhaniye Belediyesi ilçede yürüttüğü 4 ayrı proje ile bin 418 konutun yapımına başladı.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 418 konutun 100'ünün dar gelirli vatandaşların faydalandırılacağını söyledi.

Konutların yapılacağı arsaların mülkiyetlerinin belediyeye ait olduğuna işaret eden Uysal, 'Burhaniye merkezde ilçenin ilk sanayi sitesinin yıkılmasıyla oluşan arsada 6 iş yeri 18 konut yapacağız. Bu proje ile ilgili belediye meclisimizden karar çıktı. Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak olan ikinci projemizde de yeni hastane binası inşaatının yakınında Bahçelievler Mahallesinde yapılacak.' dedi.

Bu projede de TOKİ ile görüşerek yaptırılacak olan 300 konutun da satılacağına dikkati çeken Uysal, şöyle devam etti:

'Üçüncü projemizde de 100 konut inşa edeceğiz. Bu konutlarda belediyemiz tarafından yaptırılarak satışa sunulacak. Bu sayede hem belediyemiz gelir elde edecek hem de dar gelirli vatandaşlarımız ucuz yollu ev sahibi olacak. Dördüncü ve vizyon projemiz olarak nitelendirdiğimiz bin konutluk projeyi ise Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile ortak yapmayı planlıyoruz. 540 dönümlük belediyemize ait arsaya lüks konutlar yapılacak ve buranın satışından elde edilecek gelirin yüzde 70'i belediyemize kalacak. Bu projede 140 milyon lira gelir hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili Emlak Konut Genel Müdürlüğü salı günü ilçemizde bir de tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.'

Kaynak: AA