Başkentteki Cinayet

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde köprü altında cesedi bulunan Orhan Çoban'ın katil zanlıları olduğu öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde köprü altında Orhan Çoban'ın cesedinin bulunmasıyla ilgili 2 zanlı tutuklandı.

Etimesgut'ta 155 Polis İmdat hattına 19 Ekim'de gelen Yeşilova Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi'ndeki köprü altında silahla vurulmuş birininin yattığı şeklindeki ihbar üzerine emniyet güçleri çalışma başlattı.

Polis ekipleri, başı ve göğsünden pompalı tüfekle vurulan kişinin, Tokat nüfusuna kayıtlı, araç kiralama şirketi sahibi Orhan Çoban (30) olduğunu tespit etti.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay sırasında Çoban'a ait araçla köprü altında alkol aldığı tespit edilen Akın Demir'i yakaladı.

İfadesi alınan Demir, olay günü birlikte çalıştığı Orhan Çoban ile köprü altında alkol aldıklarını belirtti. Bir süre köprü altına plakasız bir otomobilin yanaştığını anlatan Demir, araçtan inip yanlarına gelen, önceden tanıştıkları kahvehane işletmeciliği ve nakliyecilikle uğraşan Mutlu Çiftçi (37) ve Ramazan Koyuncu (27) ile sohbet ettiklerini kaydetti.

Alkolün etkisiyle bir süre sonra Çiftçi ve Çoban arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ileri süren Demir, Koyuncu'nun, Çiftçi'nin talimatı üzerine arabadan aldığı tüfekle Çoban'a 3 el ateş ettiğini savundu.

Olay yerinden kaçan zanlılara engel olamadığını iddia eden Demir, kendisinin de polis tarafından arandığını, bu yüzden arkadaşını bırakarak olay yerinden kaçtığını bildirdi. Demir'in ruhsatsız silah taşımak ve yaralama gibi suçlardan arandığı öğrenildi.

Demir'in ifadeleri üzerine harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki çalışmalar sonrası, Çiftçi ve Koyuncu'nun olay günü kullandıkları aracı ve telefon numaralarını tespit etti. Zanlılar, polis ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı, cinayette kullanılan silah bulundu.

Koyuncu ile onu cinayete azmettirdiği öne sürülen Çiftçi, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Koyuncu'nun kumar oynatmak, yaralama ve yağma, Çiftçi'nin de 3 yaralama olayından suç kaydı bulunduğu öğrenildi.
Kaynak: AA