Başkan Uysal, Konut Projelerini Anlattı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Belediye Başkanı Necdet Uysal, belediye bünyesinde yapımı devam eden ve planlanan sosyal konut ve konut projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Başkan Uysal, Konut Projelerini Anlattı
Ahmet Akın Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Toplantıda Ahmet Akın Kültür Merkezi arkasında planlanan 40 dairelik proje, Eğitimciler Sitesi yanında planlanan 60 dairelik proje, Merkez Pazar yeri içinde yapımına devam edilen 6 dükkan ve 18 dairelik proje, 8 katlık 26 bin 745 metre kare toplam inşaat alanına sahip Şarköy Toplu Konut projeleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda ayrıca Burhaniye ilçesinde yapmayı hedeflediği yaklaşık lüks konutlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Burhaniye olarak bir takım projeleri ortaya çıkardık. Plan Proje Müdürlüğümüz, imar ile ilgili bir takım çalışmalar yaptı. Şu anda planlama aşamasında olan 3 tane konut alanı ve birde devam eden bir inşaatımız var. Bunları belediye olarak planladık ve inşaatı devam etmekte. Bu konut projeleri hakkında halkımızı bilgilendirmek için bu toplantıyı düzenledik. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Belediye olarak düz arsa satışı konusuna çok sıcak bakmadığımızı daha önceden beri söylüyoruz. Ne yapalım. Bilindiği gibi özel hayatımda mesleğim müteahhitlik yapmak aynı zamanda. Dolayısı ile bu arsalarımızın üzerine proje çizerek konuttur, ticarettir projlendirerek halkımıza satmayı ve belediyemize gelir elde etmeyi düşündük. Pazar yerinde bulunan bir arsamızda 6 dükkan ile 18 daire şu anda yapıyoruz. Bunların meclisimizden satış yetkilerini aldık. Bu inşaat devam ediyor. Belli bir yere geldiği zaman satışa sunacağız. Örnek birşeyler çıksın istiyoruz. Bunun yanında planlama aşamasında ve meclisimizin gündeminde olan yapımı devam eden Devlet Hastanemizin bölgesine çok yakın bir yerde 35 ben 573 metre karelik bir alanda sosyal konut lejantlı bir proje yaptık. Bunu Perşembe günü belediyemizin imar komisyonunda görüşülüyor. Belediyemizin gündemine gelecek. Bu konuyu meclisimizde görüşeceğiz. Bu projede 300 daire 26 bin metre kare inşaat alanı var. Burada 260 daire ile 300 daire arasında bir konut planlıyoruz. Bu sosyal amaçlı bir proje olacak. Daha alt gelir gruplarına yönelik olarak planlıyoruz”dedi.

Daha sonra Başkan Uysal diğer konut projeleri hakkında da bilgi verdi.
Kaynak: İHA