Başkan Uysal'dan Eleştirilere Yanıt

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyecilik anlayışının kurumsallaşması için çalıştıklarını belirterek, “Her kuruşumuzu vatandaşın kişisel yaşamını kolaylaştırmaya harcıyoruz. Hayat değişsin, hayat daha güzele dönsün. Bizim belediyecilik yaklaşımımız budur” dedi.

Başkan Uysal'dan Eleştirilere Yanıt
Muratpaşa Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye çalışmalarının son dönemde haksız eleştirilere konu olduğuna dikkat çekti.

Eleştiriler arasında eski binaların bir kısmına yeni tabelalar asıldığı iddiasının yer aldığını söyleyen Başkan Uysal, bu iddiaya “Farklı tabelalar asmıyor kullanımını da baştan aşağıya düzenliyoruz” şeklinde yanıt verdi. Yapılan düzenlemeler sonrası bu tip binaların kullanım oranının 4 kat arttığının altını çizen Başkan Uysal, “Bütün binalarımızı en etkin, en işlevsel, en kitlesel şekilde kullanıyoruz” dedi.

Başkan Uysal, bununla birlikte yarım kalan Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nun tamamlanmasıyla birlikte okullarda inşa edilen 4 spor salonu, Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi ve yakın zamanda Teneffüs Park içinde açılan buz pateni pistiyle spor alanında önemli bir tesisleşmeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Uysal, “Burada bir felsefi yaklaşımdan bahsediyorum. Asfaltımızı kendi plent tesisimizde piyasa fiyatlarının yüzde 40 altına mal ediyoruz. Amacımız Muratpaşa’da bütün asfaltları yenilemek. Bunun 70 milyon TL gibi maliyeti var. Bu paraya biz 7 tane dev bina dikebilirdik. Ama bir anlamı olur mu? Asfaltlarımızın yenilenmeye ihtiyacı var. 34 dönüm alana kurulu seramızda yine piyasanın yüzde 40 altına çiçeklerimizi, fidanlarımızı üretiyoruz. Yeraltı asansörlü çöp konteynerlerimizi yine kendi atölyelerimizde üretip, montajını gerçekleştiriyoruz. Ancak sadece asfaltla, parkla, konteynerle belediye olunmayacağını da çok iyi biliyoruz. Çok geniş sosyal hizmetlerimizle halkımızın yanındayız” diye konuştu.

“Her kuruş vatandaş için”

Muratpaşa’da göstermelik, işlevi düşük dev eserlerle değil, vatandaşın hayatının ne kadar kolaylaştırıldığıyla ilgili bir belediyecilik anlayışının kurumsallaşması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Uysal, “Her kuruşumuzu vatandaşın kişisel yaşamını kolaylaştırmaya harcıyoruz. Evinden çıktığında düzgün asfalta bassın, turunç ağacı koksun, engeliyle sokağa çıkabilsin, çalışıyorsa kreşlerimizi kullanabilsin, akşamları spor salonlarımıza gidebilsin, sanat kurumlarına gidebilsin. Hayat değişsin, hayat daha güzele dönsün. Bizim belediyecilik yaklaşımımız budur” dedi.

“EXPO hayal kırıklığı”

Başkan Uysal, konuşmasında ayrıca Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı uluslararası botanik fuarı, EXPO 2016 Antalya’nın her ne kadar ziyaretçi kabulüne devam etse de resmi bölümünün kapandığını hatırlattı.

Büyük beklentilere rağmen EXPO’nun çok büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandığını ileri süren Başkan Uysal, “Konjonktürel olarak çok kötü bir döneme rast geldi. EXPO alanına, birileri görür de çarşı içine turist gelir umuduyla, Muratpaşa Belediyesi olarak Kaleiçi evi yaptık. Ancak yabancı ziyaretçi sayısı minimum sayıda kaldığı için bir işe yaramadı. Antalyalılar olarak, kendi kendimize bir EXPO süreci geçirmiş olduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA