Başkan Kurt Açıklaması 'Cumhuriyet Coşkusu Protokolde Kalmamalı'

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Çağlan Kayapınar Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Şöleni’ne katıldı.

Başkan Kurt Açıklaması 'Cumhuriyet Coşkusu Protokolde Kalmamalı'
Büyükdere Mahallesi, Kaplanlı Caddesi üzerinde bulunan dernek binası önünde gerçekleştirilen programa Başkan Kurt’un yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, Çağlan Kayapınar Dernek Başkanı Adnan Yeşildal ve Cumhuriyet sevdalıları katıldı.

Bu bayram halkın bayramıdır

Başkan Kurt programda yaptığı konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti bizleri millet yaptı halk yaptı. Cumhuriyetin nimetlerine sahip çıkmak bizim birinci görevimiz. Kurulduğu günden beri sahip çıktığınız gibi bugün de sahip çıkmakla en büyük işi yapıyorsunuz. Bugün Türkiye’de rejimle ilgili tartışmalar yapılıyor. Büyükdere Mahallesi’nden haykırmak gerekir diye düşünüyorum Türkiye hiçbir zaman hiçbir parantezin içine giremez. Sonsuza kadar yaşayacaktır ve yaşamalıdır. Anayasamızda demokratik, laik, sosyal, hukuk devletini değiştirmeyi teklif dahi edemeyeceğimiz yazılıdır. Cumhuriyeti korumak ve kollamak bizim görevimiz. Sizlerin bu görevi en iyi şekilde yaptığını görüyoruz. Bu iş Türkiye’ye örnek olmalı. Milli bayramlarımızı sadece devletin vilayetin protokolunda kutlanan bayramlar olmaktan çıkarmak bizim en önemli görevimiz. Bu bayram halkın bayramıdır ve halkla kutlanmalıdır. Sizleri gerçekten kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Çağlan Kayapınar Derneği tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi.
Kaynak: İHA