Antalya'da Yol Çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince, Kumluca ilçe merkezine 60 Kilometre uzaklıktaki Dereköy ve Büyükalan mahallelerinin yolunda bakım ve onarım çalışmasına başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dereköy ve Büyükalan mahalleleri arasındaki 10 kilometrelik bağlantı yolunda alt yapı, menfez, yol genişletme, şarampol açma, filler sıkıştırma ve beton büz yerleştirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yol çalışmalarında ekiplerin, mevcut zeminin yeterli taşıma gücüne sahip olmaması nedeniyle erozyonlara ve yoldaki göçmelere karşı çalışmalarını titizlikle yaptığına dikkati çeken Evran, özellikle kış aylarında Dereköy ve Büyükalan mahallelerinin yollarında büyük sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Kış aylarında yolların ulaşıma kapanmaması, yollarda yaşanan heyelan ve çökmelerin önlenmesi amacıyla öncelikle çalışma yapılan alanlarda zemin sağlamlaştırma işlemi gerçekleştirdiklerini ifade eden Evran, 'İki mahallelerimizin grup bağlantı yolunda genişletme, bakım ve onarım çalışmasına başladık. Çalışmalarda öncelikle yolun alt yapısını sağlamlaştırıyoruz. Daha sonra sathi kaplama ile bölge halkının ulaşımdaki sıkıntıları sonlandıracağız. Amacımız özellikle kış aylarında yolların ulaşıma kapanmaması sağlamak ve buna bağlı vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önlemek.' diye konuştu.

Kaynak: AA