Teröristlere ani baskın

Diyarbakır’da eylem hazırlığında olan 1’i erkek 1’i kadın 2 terörist fark edildiklerini anlayınca polis ekiplerine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 1 terörist ölü, diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Teröristlere ani baskın
Teröristlere ani baskın
Valilikten yapılan açıklamada, ilde hedef seçilen kişi ve yerlere yönelik terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan gelen ve saldırı hazırlığı içerisinde olan 2 teröristin Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Toptancılar Sitesi civarında bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bölgeye ekiplerin sevk edildiği ifade edildi.

1 POLİS VE 2 TERÖRİST YARALANDI


Polis ekiplerinin 'Teslim ol' çağrılarına teröristlerce silahla karşılık verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Teröristlerce açılan ilk ateş sonucu bir polis yaralandı. İki terörist yaralı olarak yakalandı. Çatışmada yaralanan 2 terörist hastaneye kaldırıldı. Teröristlerden biri hayatını kaybetmiştir. Saldırı sonrasında olay yerinde yapılan araştırmalarda teröristlerin çatışmada kullandıkları bir tabanca ve 2 şarjör ele geçirildi.'

Açıklamada, terör örgütlerine yönelik verilen mücadelenin kararlılık ve aralıksız bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

Merkez Bağlar ilçesinde akşam saatlerinde polis ekibine PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir polis yaralanmış, bir terörist ise etkisiz hale getirilmişti.
Kaynak: İHA