Polis Müdahalesinden Kurtulmak İsteyen Saldırgan Taraftarlardan 'Şehitler Ölmez' Sloganı

Adana’da, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adanaspor taraftarları, Beşiktaş taraftarına saldırmak için bekledikleri stadın çevresinde kendilerine uyarıda bulunan polislere turunç atarak saldırdı. Polis müdahalesi sonrasında ara sokaklara dağılan gruptan kopan Adanasporlular’dan bazıları Beşiktaşlılar aleyhinde küfür ve tehditler savurarak tekrar stat çevresine geldiklerinde, çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle karşılaşacaklarını anlayıp "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak alandan uzaklaştı.

Polis Müdahalesinden Kurtulmak İsteyen Saldırgan Taraftarlardan 'Şehitler Ölmez' Sloganı
Adana’da, müsabaka öncesi Beşiktaşlı taraftarları kovalayıp, içerisinde bir çocuk ve Beşiktaşlı taraftar bulunan otomobilin camını patlatan Adanaspor taraftarı, 2-1’lik mağlubiyetin ardından 5 Ocak Fatih Terim Stadı’ndan çıkan siyah beyazlı taraftarlara saldırmak istedi.

Beşiktaşlı taraftarların çıkacağı Gazipaşa Bulvarı’nda toplanan kalabalık grup, küfürlü tezahüratlar etmeye başladı.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis grubu dağıtmak için uyardı. Bir kadın polis "Burada çocuklar var, aileler var lütfen yapmayın" şeklinde grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Öfkeli grup taş bulamayınca kaldırımdaki ağaçlardan turunç toplayıp polise attı. Yunus polisinin müdahalesiyle grup ara sokaklara dağıldı, 1 aldığı cop darbesi nedeniyle ayağından yaralandı.

Ara sokaklara dağılan gruptan kopan küçük gruplar bir süre sonra tehdit ve küfürler savurarak tekrar siyah beyazlı taraftarların çıkacağı alana geldi ancak çevik kuvvet polislerini gördükten "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek bölgeden uzaklaştı.

Adanasporlu taraftarlar alandan tamamen dağıldıktan sonra Beşiktaşlı taraftarlar, güvenlik önlemleri eşliğinde stattan ayrıldı.
Kaynak: İHA