Minik Hafız Adayları Hafızlığa Başladı

“Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme” projesi kapsamında Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’nda minik hafız adayları için hafızlığa başlama töreni düzenlendi. Proje çerçevesinde fenni ilimler ile birlikte manevi yönde gelişmiş nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje akademik eğitime ara veren erkek öğrenciler ile kız öğrenciler için devam etmekte. Öğrenciler akademik eğitimden kopmadan hafızlığa devam edebilmekte.

Minik Hafız Adayları Hafızlığa Başladı
2 bin 500 öğrenci hafızlık eğitimi alıyor

Vali Zülkif Dağlı ve Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’na gidip öğrencilerle bir araya geldi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz projeyle ilgili olarak Türkiye’de ortaokul düzeyinde hafızlık programı uygulayan 17 proje okulunun olduğunu ve bu okullarda 2 bin 500 öğrencinin hafızlığa başladığını ifade etti.

Vali Zülkif Dağlı, öğrencilere hafızlığa başlamalarından dolayı seçilmiş ve seçkinler diye hitap ederek hafızlığın çok önemli bir sıfat olduğunu, bunun yanında okuduğunu anlama noktasında Arapça da bilmenin gerektiğini mutlaka bir yabancı dil öğrenmenin gerekliliğini öğrencilere anlattı. Maddi ve manevi kalkınmamın önemine vurgu yapan Vali Dağlı, iyi insan olmanın çok önemli olduğunu öğrencilere ifade etti.

Vali Zülkif Dağlı konuşmasına şöyle devam etti; “Protokol girişini ters çevirdik niye çünkü hanımefendi öğrencilerimize önceliğimiz var her zaman. Hem seçilmişler, hem seçkinler diyoruz. Seçilmişler diyoruz çünkü başvuran bin bin 500 öğrenciden yüzde 10’u burada olmaya hak kazandı. Her 10 tane öğrenciden 1 tanesi olmak üzere seçilerek hafızlığa başlıyorlar. Hem de seçkinler diyoruz hafızlık gibi Allah indinde, Allah yanında önemli bir müessesesinde, önemli bir kurumun mensubu olacaklar. Bundan daha büyük bir şey olmaz diye düşünüyorum. Hepiniz bizim yanımızda da Allah yanında da mutlaka çok kıymetli çok seçkin hale gelmiş oluyorsunuz. 17 tane proje okulumuz var, hepimiz için çok büyük şans. Bunun yanında öğrencilerimizden de Düzce halkımızdan da bu meyan da çok güzel talepler var. Bugün yeni başlayan öğrencilerimiz için buradayız, geçen sene başlayan öğrencilerimizde buradalar. Bildiğiniz gibi ilkokul ziyaretlerimiz kapsamında hafız imam hatip adı altında Beyköy yanında ki okulumuza ziyaretimizi gerçekleştirmiştik şimdi buraya da ziyaretlerimiz devam ediyor. Geçen akşam Kaynaşlı da ki hafızlık çalışan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu şekilde ziyaretlerimiz, birlikteliğimiz devam edecek.”

“Arapça dışında bir yabancı dil daha öğrenin”

Vali Zülkif Dağlı öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunarak “Bugün hafızlığa başlıyorsunuz. Geçen sene başlayanlardan 15 sayfa 16 sayfa gidenler var. 1 yıl zarfında ne kadar iyi bir aşamaya geldiğimizi hep birlikte müşahede etmiş oluyoruz. Tabi geçen hafızlar derneğimizin beni ziyaretinde de söylediğim gibi hafızlık çok güzel bir müessese mutlaka, ama okuduğumuzu anlayarak okumamız gerekiyor. Tabi bunu gerçekleştirmek içinde Arapça bilgimizi en üst seviye de tamamlamamız gerekiyor. Arapça bilmezsek tam anlamıyla okuduğumuzu anlayamazsak, hafızlık güzel ama onun yüzde 50’sini tamamlamamış olarak okuyoruz. Bu manada da şimdiden kendimize göre planımızı yaparsak daha başarılı olabiliriz. Arapça öğreneceğiz, hafızlığımızı yapacağız, hayat tam bitmiyor bu durumda ne yapacağız yabancı diller bilmemiz gerekiyor Arapça haricinde mutlaka İngilizceyi bilmemiz lazım buna hazırlık yapacağız. Onun haricinde meslek edinmemiz gerekiyor dünya da hayatta kalmak için mesleğimiz olacak. Bu meslekler; doktorluk olur, mühendislik olur başka öğretmenlik olur, imamlık olur her şey olabilir. Başarılı olacağınıza inanıyorum bu mana da sizlere olan güvenimiz inancımız tam bunları hep birlikte yapacağız. Sizler şuanda bizden bir adım değil belki beş on adım öndesiniz, çünkü biz bu yaştayız hafızlık bize kısmet olmadı. Buradaki arkadaşlarımızdan mesleği olup hafız olanlar var. Mutlaka onlarında hafızlıklarını korunmalarını temenni ediyorum. Sizler şuanda 10 yaşında 11 yaşında 12 yaşında bununla tanışıyorsunuz ve çok güzel bir adım atıyorsunuz inşallah hayırlı olur ve kısa zamanda seri bir şekilde bitirmek nasip olur. Allah zihin açıklığı versin inşallah Allah başarılar eylesin” dedi.

Program 5. Sınıflarda okuyan kız ve erkek öğrencilerin Genel Müdür Nazif Yılmaz koordinesinde 1. Cüz 20. Sayfayı ezbere okumalarıyla devam etti. Vali Zülkif Dağlı program sonunda Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu zeka oyunları, İngilizce, matematik, robot atölyesi ve fen laboratuvarlarını gezip inceleyerek buradaki programı tamamladı.
Kaynak: İHA