Kulalı Gençler Sabah Namazında Buluştu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı gençlik merkezleri tarafından 81 ilde organize edilen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği kapsamında bir araya gelen Manisa’nın Kula ilçesindeki gençler sabah namazı kıldı.

Kulalı Gençler Sabah Namazında Buluştu
Şah Süleyman Camisi’nde düzenlenen buluşmaya, gençlerin yanı sıra Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız ile Memur-Sen Kula İlçe Temsilcisi Ali Osman Sönmez, Kula Gençlik Lideri Selçuk Şentürk, Selim Sebahat Palanduz Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Muhammet Emin Balcı ve çok sayıda genç katıldı.

Sabah namazının ardından gazetecilere açıklama yapan Gençlik Merkezinin Gençlik Lideri Selçuk Şentürk, "Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, 81 ilde eş zamanlı olarak sabah namazı programları düzenliyor. Bizler, Kula Gençlik Merkezi olarak gençlerimiz ile birlikte Kula Şah Süleyman Camiinde bir araya geldik. Bu programla birlikte, gençlerden de güzel tepkiler alınıyor. Aynı şekilde cemaat, camilerde gençleri gördüğünde çok mutlu oluyorlar. Yani bu projenin ciddi anlamda yerini bulduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Selim Sebahat Palanduz Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Muhammet Emin Balcı ise "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimiz en hayırlı genç kim olduğunu şöyle haber veriyor, ’En hayırlı genç odur ki, ihtiyar gibi ölümü düşünüp âhiretine çalışarak gençlik hevesatına esir olmayıp gaflette boğulmayandır.’ Özellikle sabah namazları, tam bir imtihan ve nefis mücadelesidir. Uykunun en derin olduğu saatte kalkmanın zor olduğu veya abdest almak için suların soğuk olduğu bahanesi, şeytanın öne sürdüğü mazeretlerdir. Böyle bir nefis mücadelesinde galip gelip rabbin himayesine mashar olabilmek için nefsani istekleri bir kenara iten gençlerimizle iftihar ediyorum. Rabbim sayılarını artırsın inşallah" dedi
Kaynak: İHA