Kartepeli Çocuklar 'Meddah' İle Tanıştı

Kartepe Belediyesi Bilgievleri, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak üzere geniş bir yelpaze de çalışmalarını sürdürürken çocukları geleneksel Türk Tiyatrosunun önemli karakterlerinden biri olan “Meddah” ile tanıştırdı.

Kartepeli Çocuklar 'Meddah' İle Tanıştı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in, çocuklar konusundaki hassasiyeti, onlara verdiği değer, Kartepe’deki çocuk odaklı projeler ile kendini gösteriyor ve Kartepe halkının da dikkatini çekiyor. Son olarak Kartepe Belediyesi, Maşukiye Mahalle Konağı’nda bulunan Mevlana Bilgi Evi’nde “Meddah” karakterini ağırlayarak, tarihin tozlu sayfalarına sıkışmış hikayelerle, Bilgi Evi çocuklarını hayal dünyalarında bir zaman yolculuğuna çıkardı. Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nin konuğu olan Meddah karakteri ders verici, şaşırtıcı ve eğlenceli hikayelerle çocuklarımızın hafta sonu eğlencesi oldu. Bilgi evi öğrencileri kendilerine çeşitli hikayeler anlatan ve şakalar yapan Meddah karakterine büyük ilgi gösterdi.

Geleneksel Türk Tiyatrosunda önemli bir yere sahip “Meddah” karakteri ile ilk kez karşılaşan bilgi evi öğrencileri yapılan bu güzel organizasyon için Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e öğretmenleri aracılığı ile teşekkürlerini iletti. Okullar açıldıktan sonra da etkinliklerine hız kesmeden devam eden Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri eğitici ve eğlenceli programlar ile Kartepeki öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaya devam edecek.
Kaynak: İHA