Iğdırlı İki Şehidin İsmi Okulda Yaşatılıyor

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Iğdırlı iki şehidin ismi, Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesinin koridoruna asılan bir pano ile yaşatılıyor.

Iğdırlı İki Şehidin İsmi Okulda Yaşatılıyor
Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesi giriş koridoruna, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruması Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı binasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Başkomiser Bülent Yurtseven‘in fotoğraf ve öz geçmişleri yazılı olan pano asıldı. Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Bu panoyu yapan okul müdürünü kutluyorum. Ülkemiz 15 Temmuz’da FETÖ mensupları ile onları destekleyen dış mihrakların darbe girişimine maruz kaldı. Eğitim öğretim yılı başında 15 Temmuz demokrasi zaferi ile şehitlerini anmak üzere bir dizi etkinlikler yaptık. 125. Yıl Anadolu Lisemizin girişine etkinlikler kapsamında alçak darbe girişimini unutmamak adına bu pano yapılmıştır. Öğrencilerimiz bu resimleri gördükçe 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaktır" dedi.

15 Temmuz’u unutturmamak, şehitleri her zaman hatırlamak adına okulun girişine Iğdırlı şehitlerin öz geçmişleri ve fotoğraflarını koyduklarını belirten Okul Müdürü Mehmet Şentürk, “Yine bu panonun büyük ebatlarını okulumuzun koridorlarına ve değişik birimlerine asmak suretiyle öğrencilerimizin darbe girişimini unutmamalarını sağlamayı amaçladık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar olmasaydı bu Vatan olmaz, Bayrak dalgalanmaz, Ezanlar okunmazdı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA