Hatay'da İhtiyaç Sahibi Aileler 'Eğlencede' Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: 'İstiyoruz ki, Türkiye'de gece uyurken 79 milyon içerisinde bir çocuğumuz, bir annemiz bile aç uyumasın'.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Toplum Gönüllüleri İnsani Yardım Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, kentteki yaklaşık 600 ihtiyaç sahibi aile ve çocuklar bir araya gelip doyasıya eğlendi.

Hatay Meslek Eğitim Kursu (HATMEK) Konferans Salonu'nda bir araya gelen aileler ve çocuklar, önce birlikte kahvaltı yaptı.

Ardından aralarında engellilerin de bulunduğu çocuklar, salona gelen palyaço ve müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatay'ın çeşitli yerlerindeki ihtiyaç sahibi aileler ve onların çocuklarıyla eğlenceli bir vakit geçirdiklerini söyledi.

Amaçlarının dezavantajlı grupların kendini toplumun bir parçası hissetmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Savaş, şöyle devam etti:

'Zaman zaman derneklerimizin ve bizlerin yardımlarıyla bu insanlarımızı hayata tutundurmaya çalışıyoruz. Bugün de onlarla birlikte kahvaltı yaptık. Hepsi çok eğleniyordu. İstiyoruz ki, Türkiye'de gece uyurken 79 milyon içerisinde bir çocuğumuz, bir annemiz bile aç uyumasın. Ama maalesef gelinen noktada gerek dünyadaki ekonomik gidişatın negatife dönmesi gerek ülkemizde veya Ortadoğu'da hem ekonomik hem de toplumsal huzur anlamında gidişatın istediğimiz şekilde olmaması bizleri üzmekte. Özellikle Hatay'da biz insanlarımızın aç yatmaması, aç ve açıkta kalmaması için gücümüz yettiğince mücadele ediyoruz. Bu dezavantajlı gruplarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz.'

Hatay'ın tüm ilçelerinde sosyal market oluşturduklarını ve yardıma muhtaç ailelere böylelikle yardımlar sağladıklarını aktaran Savaş, belediye olarak desteklerinin süreceklerinin altını çizdi.

Hatay Toplum Gönüllüleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Ali Nurlu ise periyodik olarak yardımlarda bulundukları yaklaşık 600 aileyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Amaçlarının bu insanları bir araya getirmek ve kaynaştırmak olduğunu kaydeden Nurlu, birlik ve beraberliğin yanı sıra dayanışma ruhunu pekiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından çocuklara, içerisinde kırtasiye malzemelerinin ve oyuncakların bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı.

Kaynak: AA