GKV Çocuk Korosu Çocuk Hakları İçin Söyledi

20 Kasım Çocuk Hakları Günü, Özel Gaziantep Kolej Vakfı Okullarında etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

GKV Çocuk Korosu Çocuk Hakları İçin Söyledi
Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri 18 yaşından küçük her bireyin bir çocuk olarak vazgeçilmez haklara sahip olduklarını şarkılar söyleyerek ve bildirilerini okuyarak program katılımcılarını bilgilendirdi. GKV Özel Okulları çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinliklerde çocuk korosunun bir birinden güzel parçaları seslendirmesi dikkat çekerken bir grup öğrenci de çocuk hakları evrensel beyannamesinin bütün maddelerini sırayla okudu. Çocukların sadece ailelerin, ulusların değil aynı zamanda dünyanın da geleceği olduğunu ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, “Bir okulun ’bir’ varlık nedeni vardır, O da çocuklardır. Çocuklar, aileleri için olduğu kadar biz öğretmenleri, ülkemiz ve dünyamız için de çok önemli, en değerli varlıklardır. 25 milyon çocuk nüfusuna sahip olan ülkemiz için de çocuklarımızın haklarını bilmesi ve ona sahip çıkması biz yetişkinler için öğretici bir unsurdur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir” dedi.

Ateş konuşmasında son dönemlerde dünyada yaşanan olaylar ve bu olayların çocuklara olumsuz yansımalarıyla ilgili de görüşlerini ifade ederek sözlerini çocuklara yönelik “Haklarınızla kalın” mesajıyla tamamladı.

GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel’de çocuk haklarının önemine değinerek bütün çocukların sahip oldukları hakları öğrenebilmeleri ve elde edilen kazanımların korunması için gerekli desteği vereceklerini belirterek çocukları haklarına sahip çıkmaya, büyükleri de çocukların haklarını korumaya davet etti. Çocuk Hakları Sözleşmesi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenmiş, 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girmişti. 193 ülkenin taraf olduğu sözleşme en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesidir. Türkiye de 14 Ekim 1990’da Çocuk Hakları Sözleşmesini imzalamış, sözleşme 27 Ocak 1995’te Resmi Gazete’de yayımladıktan sonra yürürlüğe girmişti.
Kaynak: İHA