Genç Ve Güzel Ciltlerin Vazgeçilmezi 'Karbon Peeling'

Cildiye uzmanı Dr. Bilge Güler, karbon peeling uygulamasının ciltteki lekeler de, gözeneklerin sıkılaşmasında ve cilt gençleştirilmesinde kullanıldığını söyledi.

Genç Ve Güzel Ciltlerin Vazgeçilmezi 'Karbon Peeling'
Karbon Peeling hakkında bilgiler veren Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Bilge Güler, “Karbon peeling Q-switched Nd-YAG lazeri kullanılarak yapılan, çeşitli cilt problemlerinde uygulanan ağrısız enjeksiyonsuz bir kozmetolojik uygulamadır. Her cilt tipinde uygulanabilir” dedi.

’Toplam 30 dakika sürüyor’

Karbon Peeling’in nasıl yapıldığını anlatan Güler, daha sonra şunları söyledi:

“İlk aşamada cilt temizlenir, 2. aşamada cilde karbon sürülür,15-20 dk kuruması beklenir, 3. aşamada karbon maskesi olan yerlere lazer ile atış yapılır. 30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanan yöntem sizi günlük yaşamınızdan alıkoymaz. Öncelikle cilde sürülen karbon solusyonu, deri üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir. Lazerle ani ısınmayla gözenekler sıkılaşır. Lazer ışını deri altına giderken karbonu da alır, deriye renk veren melanozomlar tarafından emilir, ısınarak ve genleşen melanozomlardan çevreye yayılan ses dalgaları hedef dokuda mekanik hasara neden olur, kollajen sayısı artar ve melanin pigmenti azalır.”

15 gün aralıklarla 5 seans yapılması gerekiyor

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Bilge Güler, Karbon Peeling’in, akne, gözeneklerin sıkılaşması, cilt lekeleri, dövme, benlerde, cilt gençleştirmede, cilt renk tonunun dengelenmesi, açık renkli ince tüylerin sarartılmasında kullanıldığını, en az 10-15 gün aralıklarda 5 seans olarak uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA