Dörtyol'da İmam Hatip Lisesi Temel Atma Töreni

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 32 derslikli 'Cennet Ana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli, törenle atıldı.

Kaymakam Recep Soytürk, Ocaklı Mahallesi'ndeki mevcut imam hatip lisesinin bahçesine yapılacak olan okulun temel atma törende, 32 derslikli 'Cennet Ana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Devletin eğitim, güvenlik, sağlık ve birçok alanda hizmetlere devam ettiğini belirten Soytürk, 'Eğitim hizmetini sunan devletimiz son yıllarda imam hatip okulları ihtiyacını karşılamak için çok sayıda okulun temelini attı, bu okulumuz da bunlardan bir tanesi' diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy da Türkiy'de bin 117 imam hatip lisesinde binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü aktardı.

Temeli atılan bu okulun da bunlardan bir tanesi olduğunu aktaran Toksoy, inşaatın tamamlanmasıyla daha güzel eğitim verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, İlçe Müftüsü Hüseyin Taner'in duasıyla 32 derslik, spor salonu, etüt odası ve kafeteryanın yer alacağı okulun temeli atıldı.

Temel atma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Özel ve kurum amirleriyle öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA