'Demir' Adlı Tiyatro Oyununun Galası Yapıldı

Trump AVM’de galası gerçekleşen “Demir” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni aldı.

'Demir' Adlı Tiyatro Oyununun Galası Yapıldı
Trump AVM’de galası düzenlenen “Demir” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Geceye birçok seçkin davetli katıldı.

Oyuna daha önce ’Kazasız Kul Olmaz ’ ekibi adına Sanat Yönetmeni Zahrettin Çelik tarafından ‘Yılın En İyi Kadın Draması Ödülü’ takdim edildi.

İskoçyalı tiyatro yazarı Rona Munro’nun en çok sahnelenen oyunu ’Demir’, Serkan Üstüner yönetmeliğinde, bu kez de gerçek bir anne kız olan Zeynep Özyağcılar ve Güzin Özyağcılar ile karşımıza çıktı. Bu zamana kadar gerçek anne kız olarak sahnelenmeyen oyunda sanatçılar bir ilki gerçekleştirdi. Sahnede bunu ilk kez deneyimleyen Özyağcılar, birbirlerinin tüm hareketlerini bildikleri için sahnede hiç zorlanmadıklarından ve keyifli bir oyun olduğundan bahsettiler.

Zeynep Özyağcılar’ın kurduğu Tiyatro Martı’nın sanatseverlerle buluşturduğu oyunun başrollerinde; Güzin Özyağcılar, Zeynep Özyağcılar, Gözde Çetiner ve Burak Tanay yer alıyor. Oyunun yönetmen yardımcılığını ve dramaturgluğunu Hande Ören, dekor tasarımını Cihan Asar, müziklerini ise Selimcan Yalçın gerçekleştiriyor.

15 yıl önce kocasını öldüren ve müebbet hapse mahkum olmuş bir kadınla, annesi hapse düştüğünde 11 yaşında olan, geçmişi bu travmayla silinen kızının ilk defa bir araya gelme hikayesini anlatan oyunun galasına Erdal Özyağcılar, Wilma Elles eşi Kerem Göğüş, Betül Demir, İbrahim Kendirci, İstanbul Gelişim Sanat’ın kurucusu Zahrettin Çelik gibi bir çok ünlü isim katıldı.

Ünlü isimler de oyunu çok etkileyici bulduklarını söyledi.

Kaynak: İHA