CHP'li Yiğit'in Sözlerine Tepki

MHP İzmir İl Başkanı Karataş: 'Eğer sayın vekil bu sözü gizli bir ajandanın satır aralarından okuduysa geldiği nokta bölücülükten başka bir şey değildir. Gerçi HDP ile ortak mitingler yapacak olan CHP'den de farklı bir şey beklenemez, gele gele HDP ile aynı çizgiye geldiler. Yeni CHP bu olsa gerek'

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in, 'Biz Avrupalı olmaya hazırız. Biz bazen diyoruz ki (Gerekirse İzmir ayrılsın)' sözlerine tepki göstererek, Türk milletinden ve İzmirliler'den özür dilemeye çağırdı.

Karataş yaptığı yazılı açıklamada, Yiğit'in sözlerini hem yersiz hem de seviyesiz olarak nitelendirerek, 'ifadelerin bazı mihraklara hizmet eder cinsten' olduğunu belirtti.

Vatanın her karış toprağının önemli olduğunu vurgulayan Karataş, açıklamasında şunlara yer verdi:

'Şayet sayın vekil bu sözü gaflet içinde söylediyse bilsin ki Türkiye gaflet ve dalaletin bedellerini çok ağır ödemiştir. Bir daha da ödememeye karalıdır. Dikkatinizi çekiyorum eğer sayın vekil bu sözü gizli bir ajandanın satır aralarından okuduysa geldiği nokta bölücülükten başka bir şey değildir. Gerçi HDP ile ortak mitingler yapacak olan CHP'den de farklı bir şey beklenemez, gele gele HDP ile aynı çizgiye geldiler. Yeni CHP bu olsa gerek. Biri vatanın doğu ve güneydoğusunu bölmek isteyen bebek katili terör örgütünü besliyor diğeri de İzmir'i AB'ye satıyor. Bu artık gizlenemeyen bir gerçek. CHP ve HDP'nin el ele olduğu ortaya çıkmıştır.'

Karataş, Yiğit'in Türk milletinden ve İzmirliler'den çok acil özür dilemesi gerektiğinin altını çizerek, vatanın ve milletin bütünlüğünün her şeyden daha önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA