Bakan Nabi Avcı Açıklaması 'Biz Müzelerimizi Aynı Zamanda Birer Eğitim Alanı Olarak Da Görüyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, müzeleri aynı zamanda birer eğitim merkezi olarak da gördüklerini ifade etti.

Bakan Nabi Avcı Açıklaması 'Biz Müzelerimizi Aynı Zamanda Birer Eğitim Alanı Olarak Da Görüyoruz
Bakan Avcı, Kütahya ziyaretine Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret ederek başladı.

Bakan Avcı, valilik binası girişinde Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Başkan Vekili Ahmed Fuad Durmaz ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Günün anısına Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Avcı’ya, Vali Nayir tarafından şehirle ilgili bilgiler sunuldu. Vali Nayir, ziyaret sonrası Bakan Avcıyı’ya çini pano hediye etti.

Bakan Avcı, daha sonra Kütahya Belediyesi’ne geçerek, burada Başkan Kamil Saraçoğlu’ndan bakanlığıyla ilgili beklentilerini diledi. Bakan Avcı, Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesi’nin açılışını için tarihi konakların bulunduğu Germiyan Sokağı’na geldi. Konakları inceleyip, yapılarla ilgili bilgi alan Avcı, Germiyan Sokak’daki asırlık konaklara hayran kaldı.

Müzenin açılış töreninde Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ve Bakan Nabi Avcı birer konuşma yaptılar. Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, "Kütahyalı çini ustası rahmetle Sıtkı Olçar’ı rahmetle anıyorum. Biz, müzelerimizi aynı zamanda eğitim alanı olarak görüyoruz. Dolayısıyla burası gençlerimiz için bir eğitim merkezi olarak da anlam kazanacak. Çini müzesinin Kütahya’ya kazandırılmasında başta Kütahya Belediye olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum ve buranın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Avcı, açılışı töreni sonrası müzeyi gezerek sergilenen eserler hakkında bilgiler aldı.

Bakan Avcı, daha sonra Kültür ve Sanat Merkezi’ne geçerek buradan sanatçıların eserlerini inceledi.
Kaynak: İHA