Bakan Albayrak, Göcük Bölgesinde İnceleme Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siirt’in Şirvan ilçesinde göçüğün meydana geldiği bölgede inceleme yaptı. Albayrak, bir konteynırda vatandaşlar ve şirket yetkilileri ile de görüştü.

Bakan Albayrak, Göcük Bölgesinde İnceleme Yaptı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyündeki bir bakır madeninde yaşanan göçükle ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldi. Siirt’ten helikopterle maden sahasına gelen Bakan Albayrak’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasın Aktay ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da eşlik etti. Bakan Albayrak’ın gelişi nedeniyle maden sahasında jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Hakim tepelere keskin nişancılar yerleştirildi. Atak helikopteri ile bölgeye gelen Albayrak ve beraberindeki heyete 4 helikopter güvenlik nedeniyle eskortluk etti. Maden sahasındaki piste indikten sonra hazır bekletilen araçlarla AFAD’a ait bir konteynıra gelen Bakan Albayrak, burada yakınları göçük altında kalan aileler ve şirket yetkilileri ile görüştü.

TAŞKINLIK YAPARAK BAĞIRAN VATANDAŞ BÖLGEYE GELEN RÜTBELİ ASKERİN ELİNİ ÖPTÜ

Bakan Albayrak’ın görüşme yaptığı sırada dışarıda bulunan bazı vatandaşlar şirketin olayda ihmalin olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının yeteri titizlikle yapılmadığını iddia ederek duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine bölgedeki görevli askerler vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada yüksek sesle bağıran bir vatandaş yanına gelen binbaşının elini öptü. Vatandaşlarla askerler arasında küçük bir arbede yaşandı.

Konteynırdaki görüşmelerini tamamlayan Bakan Albayrak, göçük altında kalan 11 işçinin 11 yakını ile birlikte heyelanın yaşandığı alana çıktı. Bakan Albayrak’ın heyelan bölgesindeki incelmeleri devam ediyor.

Kaynak: İHA