Anjiyografi Ünitesi Yakında Hizmete Girecek

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koroner anjiyografi ünitesinin yakında hizmete gireceği bildirildi.

Anjiyografi Ünitesi Yakında Hizmete Girecek
İlde travmadan sonra en çok hasta sevkine neden olan kardiyovasküler sistem hastalıklarının koroner anjiyografi ünitesinin hizmete girmesiyle şehirdeki hastanede tedavi edilebileceğini belirten Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Faruk Tonga, “İhalesi ve temini Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen koroner anjiyografi cihazı tarafımızca teslim alınmış olup Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Türkiye’nin en iyi kardiyovasküler cerrahi (KVC) ve anjiyo merkezlerinden biri olan Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi koordinatör hastane olarak belirlenmiştir. Koroner anjiyografi ünitesinde çalıştırılacak hekim ve yardımcı sağlık personelinin eğitimleri halihazırda Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde devam etmekte olup eğitimlerin ardından anjiyo ünitesi ve KVC’de kullanılan diğer cihazların kurulumunun tamamlanmasıyla birlikte en kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Ünitenin de yer alacağı ek bina inşaatının planlanan şekilde ilerlediğini, bittiğinde halen ana binada 350 metrekarelik alanda hizmet veren kadın doğum ve çocuk polikliniklerinin ek binadaki bin metrekarelik kısmına taşınacağını böylelikle hasta ve yakınlarının daha müreffeh bir ortamda hizmet almalarının sağlanacağına değinen Tonga, “Kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım ve anjiyo ünitesinin açılmasıyla turizm kenti olan Amasya’mızda önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. Dakikaların bile büyük önem arz ettiği kardiyovasküler sistem hastalıklarının teşhis ve tedavisinde vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçilebilecektir. Anjiyografi ünitesinin temini ve ek hizmet binası yapımında emeği geçen bakanlık yetkililerimize kurumum ve Amasya halkı adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA