AK Parti'li Ünal Açıklaması 'Türkiye'de Bundan Sonra Güçlü İktidarlar Olacak'

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ömer Ünal, başkanlık sisteminin hayata geçişi ile zayıf iktidarlar döneminin artık tarihe karışacağını, "Yani Türkiye’de bundan sonra güçlü iktidarlar olacak. Bundan sonra başa gelecek kişi yüzde 50’nin üzerinde halkın kabulüyle başa gelmiş kişiler olacak" dedi.

AK Parti'li Ünal Açıklaması 'Türkiye'de Bundan Sonra Güçlü İktidarlar Olacak'
AK Parti Osmaniye Teşkilatı, İl Danışma Meclisi Toplantısını Cebelibereket Kültür Merkezinde Konya Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal’ın katılımı ile gerçekleştirdi. İl Danışma Meclis Toplantısına AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.

Teşkilatın göreve geldiği günden bugüne hem 7 Haziran seçimlerini hem 1 Kasım seçimlerini hem de bu ara dönemde parti adına geçen süreçleri el birliği gönül birliği içerisinde atlattığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, ”7 Haziran seçimlerinde malumunuz geçici bir sıkıntının içerisine girdik. AK Partimiz Osmaniye’de Rize, Trabzon ve Konya ile birlikte en az oy kaybeden illerden birisi oldu. Farklı bir partinin genel başkanının olduğu bir ilde en az oy kaybeden illerden biri olabilmek bizim için önemliydi. Bu azim ve şevkle birlikte bütün teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe başkanlarımızla bileklerimizi çemredik ve yollara koyulduk. 1 Kasım seçimlerinde AK Partimizin kurulduğu 2001’den bu yana girdiği bütün seçimlerdeki en farklı sonucu almak suretiyle rakibimize 40 bin oy farkı attık” dedi.

Tor, konuşmasının son bölümlerinde Osmaniye’de devam eden parti çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Hükümet çalışmaları hakkında bilgiler veren AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, 15 Temmuz akşamı yaşanan karanlık geceyi aziz milletimiz aydınlık bir sabaha dönüştürdü" dedi.

15 Temmuz akşamını yaşayan biri olarak o akşam yaşanan hain kalkışmayı ve onun arkasındaki karanlık güçleri hiçbir zaman unutmamak gerektiğinin altını çizen Önal, “O malum geceyi gelecek nesillerimize de unutturmamamız gerekiyor. Ülke gündemimiz çok sıcak. Öyle bir hale geldi ki, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla bu kadar gelişmesi, güzelleşmesi ve emperyalist ülkelerin yıllardır sömürdüğü ülkelere sahip çıkan güçlü bir Türkiye’nin olması rahatsız etti. BM’in beş daimi ülkesi dünyayı yönlendiriyor. Bu haksız düzene, bu haksız yönetim biçimine hür bir sesle karşı çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya 5’ten büyüktür ifadesine rıza gösteremeyen emperyalist devletler sömürdükleri, rantlarına karşı duran Türkiye’yi gören, onun Cumhurbaşkanıyla, Başbakanını gören emperyalist güçler acilen tedbir aldılar. 15 Temmuz gecesi de bunu hayata geçirmeyi planladılar. Neden bunları yaptılar. AK Parti’nin 14 yılda yaptıklarını sizler zaten biliyorsunuz. Bunları sizlere anlatmaya gerek yok. Özellikle son dönemlerde Türkiye’de Hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan sonra Türkiye’nin dünyada üst üste Çin’den sonra ekonomik büyümeyi sağlamış olması dünyayı ürküttü” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Önal, hükümet çalışmaları ve hizmetleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Milletlerin tarihinde önemli kırılma anları olduğunu vurgulayan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da, “Bizim tarihimizde 1071, 1453, 1923 tarihleri önemli tarihlerdir. Bunun yanında aziz milletimiz bir tarih daha ekleyerek 15 Temmuz’u tarihimizin kırılma anlarından biri olarak tarihimize ekledi. O hain kalkışmayı gerçekleştirmeye çalışanlar bu milletin dünya beşten büyüktür diyen bir lideri olduğunu hesap edemediler, bu milletin imanını, inancını, fedakarlığını hesap edemediler. Bu tarih bundan sonra tesadüf bir tarih olmayacak. Bu millet bu tarihte bir destan yazdı. Liderimizin verdiği talimatla bu millet havaalanlarına, sokaklara ve bu ülkeye sahip çıktı” diye konuştu.

Önemli ve ilerde yaşanması muhtemel sıkıntılar hakkında bilgiler vermek istediğini belirten AK Parti Konya Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, Türkiye’nin artık koalisyon hükümetleri tarafından yönetilemeyeceğini ve bunun için Anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirtti.

Türkiye’nin güçlü iktidarla geleceğe yürümesi gerektiğini belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hatırlarsanız 2002 yılı öncesinde Türkiye’de çok partili hayat döneminde tek başına iktidar olmuş rahmetli Menderes, rahmetli Özal o süreçte istikrarın yankılandığı dönemlerdi. Ama bunun dışındaki dönemlerde tek partili iktidarların olmadığı birkaç partinin koalisyon olduğu ve patinaj yapıldığı, Türkiye’yi bırakın ileri götürmeyi geriye götürülen dönemlerdi. Veya aynı partiden Cumhurbaşkanı seçilmiş yine aynı partiden Başbakan olmuş ancak ikisinin anlaşamadığı ve anlaşmazlıktan kaynaklanan siyasi ve ekonomik hayatın Türkiye’de sıkıntı yaşadığı dönemlerde var. Dolayısıyla sistemlerde bir ilişkinin olması gerekiyor. Ve bu ilişkiyi inşallah Anayasa Değişikliğiyle, milletvekillerimizin onayından sonra inşallah biz her önemli konuda olduğu gibi yine millete gideceğiz ve onların kararını isteyeceğiz. Bundan sonra olası zayıf koalisyon hükümetlerinin önüne geçmiş olacak bu sistem değişikliği. Yani Türkiye’de bundan sonra güçlü iktidarlar olacak. Bundan sonra başa gelecek kişi yüzde 50’nin üzerinde halkın kabulüyle başa gelmiş kişiler olacak. Tek başına güçlü bir iktidar olacak ve net kararlarla Türkiye geleceğe büyük adımlarla yürüyecek.”
Kaynak: İHA