AK Parti Batman Milletvekili Hamidi Açıklaması

'Yapılması planlanan MuşBatman karayolu proje aşamasına geldi'.

Batman AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, yapılması planlanan Muş-Batman karayolu proje aşamasına geldiğini bildirdi.

Hamidi yaptığı yazılı açıklamada, Sason ilçesi üzerinden geçecek olan Muş-Batman yoluna ilişkin ilk adımların atıldığını belirtti.

Muş-Batman yolunun en kısa zamanda açılması için Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüştüğünü ifade eden Hamidi, şunları kaydetti:

'Görüşmelerde Batman için talepte bulunduğum hususlardan biri de Batman-Muş yolunun açılması oldu. Sayın Bakanımız tarafından yapılan değerlendirmede yolun yapılmasıyla mevcut mesafe 80 kilometre azalacağı oldu. Bu yatırımın hem sosyoekonomik hem de güvenli ulaşım açısından önem arz ettiği için karayolu talebinde bulunduk. Bu yöndeki talebimize ilişkin olarak ağ teklifinin yapıldığı ve değerlendirmenin olumlu olduğu, ağa alınması onayından sonra proje çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Batmanımızı daha ileri bir noktaya taşımak için diğer taleplerimizin de takipçisi olmaya devam edeceğiz.'
Kaynak: AA