Adnan Saygun'daki Konserin Geliri 120 Öğrenciye

7 yıldan bu yana yaptığı çalışmalarla eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adayı öğrencilere destek veren Kurşun Kalem Eğitim Vakfı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosunun konserine ev sahipliği yaptı. Konserden elden edilen gelirlerin ise 120 öğrenciye burs olarak aktarılacağı duyuruldu.

Adnan Saygun'daki Konserin Geliri 120 Öğrenciye
Dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu, Kurşun Kalem Eğitim Vakfının düzenlediği gecede sahneye çıktı. Konserde katılımcılar, koronun düzenlediği konserde keyifli dakikalar geçirdi. Kurşun Kalem Eğitim Vakfı’nın burs çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği konsere, etkinliğin sponsorları arasında yer alan Günaydın Grup Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın da katıldı.

Hedef 120 öğrenci

Etkinlikle ilgili konuşan Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Esat Zabıtçı, 7 yıldan bu yana eğitime destek verdiklerini ve bu yönde çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 99 öğrenciye burs verdiklerini, bu yıl içinde de toplam 120 öğrenciye burs vermeyi amaçladıklarını aktaran Zabıtçı, kız öğrencilere ise pozitif ayrımcılık uyguladıklarını dile getirdi. Düzenledikleri etkinlikler aracılığıyla elde ettikleri gelirleri öğrencilere yönlendirdiklerini ifade eden Zabıtçı “Bu bağlamda etkinliklerimize sponsor olan firmalara ve kurumlara da büyük rol düşüyor. Bundan sonraki etkinliklerimizde daha çok firmanın sponsor olarak çağdaş bir Türkiye yolunda yeni nesiller yetiştirmemize yardımcı olacaklarını düşünüyoruz” dedi.

Sponsorluk desteğinden dolayı plaketle ödüllendirilen Erol Günaydın, firma olarak eğitim için düzenlenen etkinliklere ve çalışmalara ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Firmanın eğitime destek verme konusunda her zaman açık olduğunu ve gelen tüm taleplere cevap vermeye çalıştıklarını belirten Erol Günaydın “Geleceğimiz olan çocuklarımıza destek vermek hepimizin en büyük önceliklerinden ve görevlerinden. Biz de bu önceliğimizin ve görevimizin farkındalığıyla hareket ediyoruz. Burada sponsor olmaktan da mutluyuz. Bundan sonra da mümkün olduğunca bu tür etkinliklerde yer almak için çalışacağız. Herkesin de geleceğimiz olan çocuklarımıza katkı sunmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA