'Adana Sevdalısı' İçin Özel Konser

18 yıl önce hayatını kaybeden, “Adana sevdalısı” merhum iş adamı Hacı Sabancı, bu yıl da çeşitli etkinliklerle anılacak. Sabancı anısına Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) da özel bir konser verecek.

'Adana Sevdalısı' İçin Özel Konser
Adana’da ekonomik ve sosyal yaşamın gelişmesi için unutulmaz katkılara imza atan merhum Hacı Sabancı, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının özel konseriyle anılacak. Merhum Sabancı’yı Anma Konseri, 25 Kasım Cuma günü saat 1900’da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılacak. Genel Sanat Yönetmeni ve Orkestra Şefi Emin Güven Yaşlıçam yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, solo katılımlarında gerçekleşeceği özel konserde sevilen eserleri seslendirecek.

Vefatı Türkiye’yi, özellikle Adana sanayi ve iş dünyasını yasa boğan ve aradan 18 yıl geçen Hacı Sabancı’nın aile fertlerinin de katılacağı anma konserine, iş dünyasının yanı sıra Adanalı sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Hacı Sabancı kimdir?

Sabancı Holding’de Sakıp Sabancı’dan sonra en etkili kardeş olan Hacı Sabancı, 1935 yılında Kayseri Akçayaka’da doğdu. İlköğrenimini Adana İsmet İnönü İlkokulu’nda, orta öğrenimini ise Tepebağ Ortaokulu’nda yaptı. Sabancı Grubu’na bağlı otomobil pazarlama ve pamuk ihracatı alanlarında iş hayatına giren Hacı Sabancı, askerliğini Ankara’da tamamladıktan sonra grup yönetimine girdi. Sabancı Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan grup şirketlerinden Bossa, Çimsa, Pilsa, Sapeksa, Akçansa, Marsa-Kraft’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Hacı Sabancı, Holding’in kurduğu vakıf olan Vaksa’da da başkanlık görevinde bulundu. Çalışmalarını yıllarca Adana’da yürüten Hacı Sabancı, uzun süre Adana Sanayi Odası (ASO) Meclis Başkanlığı yaptı. Sabancı buradan yıllarca hem Türk sanayisinin, hem de bölge sanayisinin sesini duyurdu. Holding’in tekstil şirketlerini temsilen Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkan Vekilliği de yaptı.
Kaynak: İHA