Adana Büyükşehir Tiyatrosu Mersin'de

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine İçel’e gelen Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İçelli tiyatroseverlerle buluştu.

Adana Büyükşehir Tiyatrosu Mersin'de
İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen, “Ah Bu Evlilik” oyunu, İçelli tiyatroseverlerden tam not aldı. Oyunu, İçel Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, İçel KKTC Konsolosluğu Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, İçel İl Kültür Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, İçel eski Valisi Akif Tığ, Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda sanatsever izledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanan, Anton Çehov’un yazdığı hikaye ve kısa oyunlardan esinlenen, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Cahangir Novruzov’un uyarlayıp yönettiği “Ah Bu Evlilik” isimli iki perdeden oluşan oyun, evliliğin insan hayatında oluşturduğu karmaşaya ve insanların içinde bulunduğu koşullara şaka yollu gönderme yapıyor. Hayatın içinde geçen olayların anlatıldığı, izleyenleri eğlendirirken aynı zamanda düşündüren oyun, tiyatroseverler tarafından büyük beğeni toplarken, sanatçıların sahne performansı ayakta alkışlandı.

Başkanvekili Abdullah Yılmaz, oyunun sahnelenmesinde emeği geçen sanatçılara teşekkür ederek, Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş’a çini tabak ve çiçek hediye etti.
Kaynak: İHA