15 Temmuz Şehitleri Dursun Ali Erzincanlı'nın Şiirleriyle Anıldı

Adıyaman Belediyesi tarafından, 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz, düzenlenen anma gecesinde Dursun Ali Erzincanlı’nın şiirleriyle anıldı.

15 Temmuz Şehitleri Dursun Ali Erzincanlı'nın Şiirleriyle Anıldı
Adıyaman Belediyesi tarafından, 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için düzenlenen anma gecesi büyük ilgi gördü.

Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda gerçekleşen ve binlerce Adıyamanlının katıldığı programa ev sahipliği yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.



Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hazırlanan video klibin oynatılmasıyla başlayan programa Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Jandarma Alay Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve Adıyamanlılar büyük ilgi gösterdi. Programda konuşan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, 15 Temmuz’un büyük bir zafer olduğunu ve tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da Türk’ü Kürdü, Alevi’si Sünni’si, Müslüman’ı Hıristiyan’ı, her partiden ve görüşten kişilerin 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıktığını dile getirdi.

Başkan Kutlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan Şair Dursun Ali Erzincanlı da bir birinden güzel şiirlerini Adıyamanlılar için seslendirdi. Programın sonunda, 15 Temmuz’un karamanlarından olan şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için yazdığı ‘30 Kuş’ adlı şiiri hazırladığı klipten davetlilere seslendiren Erzincanlı, zaman zaman salonda duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. Program okunan Fatihalarla sona erdi.

Programında sonunda bir kez daha kürsüye çıkan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Şair Dursun Ali Erzincanlı’ya teşekkür ederek, günün anlamına binaen hediye takdim etti.

Hediyeye teşekkür eden Dursun ali Erzincanlı ise yıllardır Adıyaman’a gelip gittiğini ve yarım Adıyamanlı olduğunu dile getirdi. Mikrofonu tekrar alan Belediye Başkanı Kutlu, yarım işi sevmediğini ve Dursun Ali Erzincanlı’nın Fahri Adıyamanlı olması için ilk meclise sunacağını söyledi.

Bu durumdan oldukça memnun kalan Erzincanlı, beraatı almak için kısa süre içerisinde yeniden Adıyaman’a gelmeyi istediğini dile getirdi.
Kaynak: İHA