Yozgat'ta İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar Mağdur Edilmeyecek

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, kış mevsiminde ihtiyaç sahiplerinin mağdur edilmemesi, ihtiyaçlarının bir an evvel ellerine ulaşması için kaymakamlıklara genelge gönderdi.

Vali Yurtnaç, yaptığı yazılı açıklamada, anayasadaki sosyal devlet ilkesinin, ihtiyaç sahibi, fakru zaruret içinde yaşayan kişilerin insanlık onuruna uygun bir hayat sürdürmeleri için gerekli yardımların yapılmasını gerektirdiğini belirtti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına aylık periyodik paylar geldiğini ifade eden Vali Yurtnaç, 'Bu payların hakkaniyet esasıyla ilimizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, engellilere, şehit ve gazi yakınları gibi dezavantajlı gruplara dağıtılması esastır. Kış mevsiminin başlamasıyla yöremizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ihtimam gösterilecek, ziyaret edilecek ve ihtiyaçları karşılanacak.' açıklamasında bulundu.

Her ayın sonunda gelen ödenek, dağıtılan ödenek ve banka hesabının durumunun kaymakamlıklarca valilik makamına bir çizelge halinde bildirileceğini ve kontrol edileceğini hatırlatan Yurtnaç, 'Kış ayarında dağıtılan yakacak yardımlarının dağıtımında hiçbir aksamaya mahal verilmeden dağıtımlar düzenli olarak yapılacaktır. Verilecek yardımlar konusunda şüpheye düşüldüğünde, yorumlar vatandaş lehine yapılacak, fakirlik, yoksulluk içinde yaşayan kişilere insan onurunu zedelemeden yardımlar verilecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA