Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat Gençlerle Bir Araya Geldi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Gelecek Hepimizin” Projesi kapsamında ziyaret ettiği Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesinde katıldığı söyleşide gençlerin sorularını cevapladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat Gençlerle Bir Araya Geldi
Gençlerin farklı fikir ve düşüncelerinin yanı sıra talep ve isteklerini öğrenmek adına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci yarısında başlayan “Gelecek Hepimizin” Projesi kaldığı yerden devam ediyor.

Gençlerin temel insani değer ve erdemlere karşı duyarlı olmaları, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuna sahip çıkmaları ve ülkenin geleceğinde üstlenecekleri misyonun ele alındığı proje kapsamında okulları ziyaret eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, keyifli sohbetler eşliğinde gençlerle konuşup, tecrübelerini paylaştı. Belediye Başkanı Polat, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının sonuna kadar devam edecek proje kapsamında ilk ziyaretini Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesine gerçekleştirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Polat’ın biyografisi ve Yeşilyurt Belediyesinin gençlere yönelik hizmetlerinin yanında 15 Temmuz direnişi ve gençlik konularının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Gençlere sürekli çalışmaları ve mücadele etmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Polat “Hz. Muhammed, Peygamberliğini ilan etmeden önce uzunca süre Kabe’yi tam karşıdan gören Hira Mağarasında Cenab-ı Allah tarafından eğitime tabi tutuldu. İnsanoğlu kendisini eğitmeli ve geliştirmelidir. Cenab-ı Allah’ın Peygamber Efendimize ilk emri "Okudur". Cenab-ı Allah kullarından yani bizlerden her alanda okumamızı istiyor. Kuran-ı Kerim okuyalım, tefsir, matematik, ilim, fen ne olursa okuyalım ve öğrenelim. Bizim dinimiz ve medeniyetimizin temelinde okumak var. Ben okumayı hiç bırakmadım ve asla bırakmayacağım. Cenab-ı Allah’ın ilk emrini hepimizin yerine getirmesi lazım. Haksızlığa karşı susmamak, haksızlığa karşı hakkı haykırmakta öncelik sorumluluklarımız arasındadır. Aziz milletimiz ve İslam Ümmetinin geleceği için belirlenen davayı sürdürmenin yolu da; okumak ve her türlü alanda donanımlı olmaktan geçiyor. Sizlerin duruşunuzdan, heyecanınızdan ve ruhunuzdan bu mücadeleyi vereceğinizi anlıyorum” şeklinde konuştu.

Polat, “Gençlerimiz önce kendileri, sonra yaşadıkları mahalle, ilçe, şehir ve ülkeleri ve tüm insanlık alemi için sonuna kadar mücadele etmelidir. Sizin duruşunuz, anlayışınız, algınız, sizin kendinizi yetiştirmeniz çok önemlidir. Kendi yeteneklerinizin farkına varın ve onu geliştirmeye gayret gösterin. Bize tembellik ve uyuşukluk asla yakışmaz. Gençliğimiz diriyse, canlıysa, geleceğimizi taşıyacak bir gençlikse bizim korkacak hiç bir şeyimiz yoktur. Sizlerinde bu anlayışla hareket edeceğinizden asla şüphem yok” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimine karşı milletin büyük bir darbe yaptığına işaret eden Polat, “Şehit kanlarıyla sulanmış olan aziz vatanımızı bölmek, Amerika ve İsrail’e satıp ülkenin yükselişine engel olmak isteyen bir grup alçak ve hainin yaptığı darbe girişimine en güzel cevabı milletimiz vermiştir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki direniş gösterilerinde el ele verip ‘darbeye geçit yok’ diye haykırmış, desten yazmıştır. Bu topraklarda milletimizin güçlü olmasını istemiyorlar. Dolayısıyla başta siz gençlere ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Millet olarak uyanık olmalıyız. Öncelikle kendimizi iyi yetiştireceğiz ve sürekli okuyacağız. Bütün alanlarda birikimli olacağız. Her şeyin ötesinde Allah’ı, Kuran-ı Kerimi, vatanımızı ve bayrağımızı seveceğiz” diye konuştu.

Gençlerin düşüncelerini ve fikirlerine her zaman önem veren Polat, öğrencilerin talep ve istekleri dinleyerek not tuttu.

Söyleşinin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Sadreddin Konaevi Anadolu İmam Hatip Lisesi adına Polat’a Kuran-ı Kerim hediye etti.
Kaynak: İHA