Vali Çınar, Şehit Ve Gazi Yakınlarıyla Bir Araya Geldi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kamuda çalışan şehit ve gazi yakınlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Çınar, Şehit Ve Gazi Yakınlarıyla Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlendiği kahvaltıya katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, şehit ve gazi yakınlarıyla daha fazla bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Kahvaltıdan sonra şehit ve gazi yakınlarının sorunlarını dinleyen Vali Çınar, “Zaman buldukça sizlerle daha fazla bir araya gelmek isterim” dedi.

Vali Çınar, kahvaltıdan sonra yaptığı konuşmasında ise, “Cenab-ı Allah, ‘Şehitler ölmezler. Onlar diridirler, ancak siz bunu anlamazsınız’ buyuruyor. Bir insanın yükselebileceği en yüksek mertebe şehitliktir. Cenab-ı Allah en üst mertebeyi şehitlere veriyor. Niye veriyor? Vatan, millet ve ümmet kavramı kötülerin, istilacıların ve işgalcilerin, insanın vatanına, değerlerine ve milletine saldırdığında ona karşı koymasıdır. Dolayısıyla o yolda can vermek çok önemlidir. Şehitliğin mertebesi çok yüksektir. Büyüklerimiz ’ateş düştüğü yeri yakar’ diyor. Sizler bu vatan için herkesten daha fazlasını verdiniz. Bir insan için en kıymetli olan şey, kendi canıdır. Ama bir anne ve baba için en kıymetli şey evladıdır. Evlatlar için ise babadır. Dolayısıyla bu vatan, millet ve ümmet için sizler en kıymetli olan şeyi verdiniz, feda ettiniz. Bu nedenle bizim baş tacımızsınız” şeklinde konuştu.

Kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu anlatan Çınar, "Çanakkale’deki gibi gün gelince can vermeyi bilen dedelerin torunları, bugün de hiç çekinmeden aynı anlayış ve haysiyetle canlarını veriyorlar. Dolayısıyla geleceğimiz huzur, güven ve güçlü olacak" diye konuştu.

Programa İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: İHA