'Türkçe Aşkı, Vatan Aşkı' Konulu Gösteriye Yoğun İlgi

Bayburt’ta sahnelenen “Türkçe Aşkı, Vatan Aşkı” konulu gösteri yoğun ilgi gördü.

'Türkçe Aşkı, Vatan Aşkı' Konulu Gösteriye Yoğun İlgi
Türk Dil Kurumu (TDK) ve Bayburt Üniversitesi tarafından "Dede Korkut’tan Hicrani’ye Aşıklık Geleneği Çalıştayı" kapsamında sahnelenen “Türkçe Aşkı, Vatan Aşkı” sahne gösterisi yoğun ilgi gördü ve büyük beğeni topladı.

Şair Zihni Kültür Merkezi’ndeki gösteriye Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

“Kökler”, “Anadolu’dan Türkiye’ye”, “Büyük Osmanlı Barışı”, “Milli Mücadele”, “Bayrak”, “Vatan”, “Biz Türkiye’yiz” olmak üzere 7 bölüm halinde sunulan gösteri, yaklaşık 90 dakika sürdü. Dede Korkut, Sultan Alpraslan, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Sinan Paşa, Necati, Nedim, Şeyh Galip, Seyit Onbaşı Hicrani tiplemelerinin canlandırıldığı gösteride, her döneme uygun müzik, dans ve şiir örnekleri de sunuldu.

Gösteride ayrıca Kaşgarlı Mahmut, Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Aşık Paşa, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Arif Nihat Asya, Orhan Şaik Gökyay, Ömer Seyfettin, Yahya Kemal, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın söz ve şiirlerine de yer verildi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır” sözüne de yer verildi.

Program sonunda gösteriyi düzenleyen ekibe protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA