TİKA'dan Azerbaycan'daki Damla İçtimai Birliğine Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan’da kurumsallaşan yapısı ile hayriyecilik geleneğini ihya eden önemli insani yardım kuruluşlarından biri olan Damla İçtimai Birliğine donanım desteği verildi.

TİKA'dan Azerbaycan'daki Damla İçtimai Birliğine Donanım Desteği
TİKA, Azerbaycan’da sivil toplum altyapısının güçlendirilmesi ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyet kapasitelerinin genişletilmesini amaçlayan faaliyetlerine devam ediyor. TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü tarafından başlatılan proje çerçevesinde, Damla İçtimai Birliğinin faaliyetlerine destek olmak amacıyla, çeşitli etkinliklerde kullanmak üzere seyyar ses sistemi, projeksiyon cihazı, ofis çalışmalarında daha etkin faaliyet yürütebilmeleri için bilgisayar ve yazıcılar, himayesinde bulundurduğu az gelirli aileler ve yetimlere verilecek gıdaların saklanması için derin dondurucu ve diğer gerekli elektron ekipman desteği sağlandı.

TİKA yetkilileri, gelecek dönemde Azerbaycan’da toplumda dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık oluşturmak ve gönüllü kapasiteleri artırmak amacıyla hayriyecilik alanında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarına desteğini sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA