Suriyeli Ailenin 4 Kilo Altınını Çalan Hırsızlık Çetesi Adliyeye Sevk Edildi

Bahçelievler’de kendilerine polis süsü vererek Suriyeli ailenin 4 kilo altınını çalan hırsızlar Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 24 saat içerisinde yakalanarak adliyeye sevk edildi. Çaldıkları altınlar üstlerinden çıkan hırsızlar suçlamaları reddetti.

Bahçelievler’in Çobançeşme Mahallesi’nde bulunan Akarsu Sokak üzerinde, 15 Kasım’da kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra Suriyeli bir ailenin evine giren 3 şüpheli, 4 kilogram altın ve 36 bin dolar para çalarak kayıplara karışmıştı. Suriyeli aileden Feysel İsa İ.’nin şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Şüphelilerin beyaz bir otomobille kaçtığı bilgisine ulaşan ekipler çevredeki güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından şüphelilerin İstanbul’dan kaçmak için harekete geçtiği anlaşıldı. Bunun üzerine çalışmalarını hızlandıran Gasp Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin 2’si Esenler’de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda, diğeri ise Çamlıca Gişeleri’nde Gaziantep’e giden bir otobüsle kaçmak üzereyken kıskıvrak yakaladı. Çalınan altınların şüphelilerin üzerinden çıktığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahısların Suriye uyruklu olduğu ifade edilirken, isimlerinin Muhammed M., Ahmed A., Salam J. olduğu belirtildi.

Hırsızlık mağduru ailenin Suriye’deki savaş şartları nedeniyle yakın zaman önce Hatay’a, Hatay’da bir gün kaldıktan sonra da İstanbul’a gelip yerleştikleri öğrenildi. İstanbul’da yalnızca bir gece geçiren Suriyeli aile, ikinci gecelerinde hırsızların hedefi oldu. Ailenin bütün mal varlığıyla beraber İstanbul’a geldiği, çalınan altınların Suriye’deki mal varlıkları olduğu ifade edildi.

Üstlerinden çıkan altınlara rağmen suçu reddettiler

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından yeniden Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler, İstanbul’dan kaçmaya çalışırken yakalandıklarında altınların üstlerinde bulunmasına rağmen, ifade işlemlerinde hırsızlık suçunu reddettikleri öğrenildi. Hırsızların da Suriyeli aile ile aynı gün İstanbul’a geldikleri belirtilirken, polis ailenin yüklü miktarda altını olduğunu hırsızların Hatay’da öğrendiğini değerlendiriyor. Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA